Haarverzorging

7 manieren om een halve bun te rocken

7 manieren om een halve bun te rocken

Een halve bun is makkelijk, snel en ook nog eens trendy. Deze knot is in allerlei soorten en maten te vinden. Bovendien staat het bij ieder haartype. Wat wil je nog meer? 

We kennen allemaal wel de klassieke half bun. Toch bestaan er nog veel manieren om je halve knot een twist te geven. Lees verder voor een dosis inspiratie.

1. Messy half bun

Een knot hoeft niet altijd strak en netjes te zijn, integendeel zelfs. Een ‘rommelige’ knot kan heel speels staan en oogt wat ondeugender.

2. Halve knot met voorplukjes

Zijn je voorplukjes korter dan de rest van je haar? No worries. Je kunt deze gewoon laten hangen. Het geeft een dynamische, stoere look. Vooral met kort haar staat dit erg goed. 

3. Grote halve bun

Ook met dik haar rock je een halve bun! Gebruik dezelfde kleur haarelastiek als je haar, zo valt het elastiek niet eens op.

4. Gevlochten halve knot

Vlecht je haren en sluit dit af met een knot. Zo wordt het een mooi geheel. Met een vlecht ziet de halve bun er erg elegant uit. Dit is weer even iets anders dan de messy half bun.

asos design klemmen haar accessoiresVan links naar rechts: Haarklem met dubbele tanden in licht tortoise – ASOSHaarklem met opengewerkt vlinderontwerp in goudkleur bij ASOS, Haarklem met dubbele tanden van hars in zwart-wit bij ASOS 

5. Mini bun

Geen zin in opvallende, halve knotten? Dan kun je altijd een mini bun nemen die alleen opvalt aan de achterkant van je hoofd. Je hebt ook niet veel haar nodig. Een paar plukken vanaf de voorkant is al voldoende. Deze mini knot is perfect voor dun haar.

6. Twee halve knotjes

Deze twee halve knotjes worden ook wel space buns genoemd. Deze knotten zien er ook heel leuk uit als twee halve buns. Ook bij deze haarstijl kun je ervoor kiezen om je voorplukjes te laten hangen. 

7. Halve bun met accessoire

Als je nog iets extra’s wilt toevoegen aan je halve bun, zijn accessoires het antwoord. Je kunt een opvallende scrunchie gebruiken of (grote) speldjes bijvoorbeeld. Deze kun je ook net naast je knot bevestigen. Het is maar net wat je leuk vindt.

scrunchies haarstijl accessoires haar

Van links naar rechts: Revolution - Mini scrunchies bij ASOS, Topshop - Set van 3 haarscrunchies van organza in beige mix bij ASOS, Set van 5 geplisseerde haarscrunchies met ruche in multi kleuren bij ASOS

Deel dit artikel
Back to top