Haarverzorging

Space buns zijn terug in 2022 en zo stijl je deze haartrend

Space buns zijn terug in 2022 en zo stijl je deze haartrend

Opgestoken haar is één van de haartrends van 2022. Hoewel de lage knot ook helemaal on trend is, zien we daarnaast dat de space buns weer terugkeren. Deze haartrend uit de jaren '90 is samen met de mini rokken, kleurrijke haarclips en scrunchies weer volop te zien in 2022 - alleen dan wel in een nét iets ander jasje.

Dit is wat je wilt weten over de space buns but better.

Space buns but better

De space buns kennen we natuurlijk uit de jaren '90, maar ook in dit decennium zijn ze nog weer helemaal on trend. En voor wie denkt dat het moeilijk is om de twee knotjes in je haar te maken, heeft het helemaal mis want deze haarstijl is namelijk enorm makkelijk. Voor de go-to versie zorg je er alleen voor een goede scheiding in je haar en dat je de knotjes goed draait. Daarna zet je ze vast met twee elastiekjes - en eventueel nog wat schuifspeldjes of een haarklem - en je bent ready to go.

Het is alleen wel zo leuk om de space buns in 2022 naar een hoger niveau tillen. Denk aan een vlechtje, een haarklem op je knot of nineties speldjes. Zeker als je dit voorjaar of deze zomer na een festival gaat, kun je helemaal losgaan. Even wat inspiratie nodig? We hebben wat tips en inspiratie voor goede space buns voor je op een rij gezet. 

Tips voor space buns in je haar 

1. Gebruik een leave-in conditioner om je haar lekker te hydrateren. 
2. Föhn je haar en breng de punten in model door de een beetje te draaien. Zo zitten je space buns straks beter.
3. Zorg voor een goede rechte scheiding in je haar door een puntkam te gebruiken.
4. Rol je haarlokken op tot een knot en zet het vast met elastiekjes en speldjes die je haar niet beschadigen. Denk bijvoorbeeld aan de Invisibobble.
5. Je haar in model? Check of je nog iets wilt toevoegen. Gekleurde clipjes, een extra scrunchie over je elastiek? Dit jaar mag je qua kleur en looks zeker uitpakken!

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top