Haarverzorging

Zijscheiding of middenscheiding: zo bepaal je welke look voor jou is

Zijscheiding of middenscheiding: zo bepaal je welke look voor jou is

We kunnen ons haar op ontzettend veel manieren dragen. Maar een ding dat voor veel mensen een belangrijke factor is, is waar je je scheiding doet. Doe jij je scheiding in het midden, of meer naar de zijkant? Dit is hoe je kunt bepalen welke look jou het beste staat.

Welke scheiding is beter?

Er is online een hoop discussie over welke scheiding nou beter is. Op TikTok wordt het ook wel gezien als een verschil tussen generaties. Generatie Z is fan van de middenscheiding terwijl de Millennial voor een zijscheiding gaat. Wat ons betreft hoeft het soort scheiding dat je draagt, niks te maken te hebben met je leeftijd. Welke soort scheiding jij het beste kunt dragen, hangt juist af van de vorm van je gezicht.

Beide opties zijn dus goed, er is zeker geen optie die beter is dan de andere. Wel staat de ene soort scheiding de ene persoon beter dan de ander. Zo complimenteert een middenscheiding bijvoorbeeld de symmetrie in je gezicht en geeft het de illusie dat je een langer gezicht hebt. Dat terwijl een zijscheiding je botstructuur iets kan verzachten. Verder is een middenscheiding goed voor wanneer je eventuele haarproblemen wil verbloemen, denk hierbij aan haaruitval.

Bij het kiezen van de scheiding die je wil dragen, kun je ook stilstaan bij het soort look dat je wil creëren. De middenscheiding ziet er simpel maar effectief uit. Straight to the point. De zijscheiding geeft daarentegen een wat zachtere en elegante look.

Welke gezichtsvorm past het beste bij een zijscheiding?

Wil jij kijken of een zijscheiding iets voor jou is? Dan is het goed om eerst naar je gezichtsvorm te kijken. Een meer vierkant, hartvormig of diamantvormig gezicht kan erg goed samengaan met een zijscheiding. Dit komt doordat deze gezichtsvormen soms wat hoekerige botstructuren kunnen hebben. Een middenscheiding kan de look hiervan enigszins verzachten. Hiermee creëer je meer balans tussen je jukbeenderen en je kaaklijn.

Welke gezichtsvorm past het beste bij een middenscheiding?

Voor meer ronde gezichtsvormen is de middenscheiding het beste. Denk hierbij aan een rond of ovaal gezicht. Maar ook een hartvormig of diamantvormig gezicht kan deze look goed hebben. Heb jij een van deze twee laatste gezichtsvormen? Dan kun jij beide looks dus heel goed hebben. Een middenscheiding geeft de illusie van meer lengte en symmetrie. Dit is iets wat erg mooi staat bij een ronder gezicht. En nee, je hoeft zeker niet uit generatie Z te komen om de middenscheiding te rocken!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top