Haarverzorging

Zo ga jij van een zijscheiding naar een middenscheiding

Zo ga jij van een zijscheiding naar een middenscheiding

Blader door een aantal modetijdschriften uit de jaren 2000 en je zult opmerken dat in die tijd een middenscheiding superpopulair was. Guess what?  De middenscheiding is in 2022 weer helemaal trendy. Heb jij op dit moment een zijscheiding en zou jij die willen veranderen naar een center part?  Volg dan ons stappenplan.

Jouw haarscheiding verander je helaas niet zomaar, consistentie en geduld is van belang!

Hoe maak je een middenscheiding?

Bereid je haar voor

Bereid je haar voor door het te wassen en maak vervolgens een middenscheiding terwijl je haar nog nat is. Het is makkelijker om jouw haar te stylen wanneer het vochtig is. Water helpt om de waterstofbruggen van het haar te resetten waardoor jouw lokken een nieuwe vorm kunnen aannemen. Om ervoor te zorgen dat jouw manen deze nieuwe vorm nog beter onthoudt, kun je het beste een volumizer spray of mousse gebruiken.

Vind de scheiding

Om de perfecte scheiding in het midden te creëren, kun jij het beste een puntkam gebruiken. Leg de kam verticaal op jouw neus en wieg het langzaam in de richting van jouw haarlijn. Vanuit daar schuif je de kam terug door het haar om de perfecte middenscheiding te maken.

Op de juiste plek laten drogen

Zodra jij een middenscheiding hebt gecreëerd waar jij tevreden mee bent, is het tijd om de föhn erbij te pakken. Gebruik de haardroger om jouw lokken op de juiste plek te laten drogen en om het volume te behouden. Pak vervolgens een sjaal (het liefst eentje van zijde) en wikkel deze zo strak mogelijk om jouw middenscheiding heen gedurende een aantal minuten om jouw nieuwe haarstijl op zijn plek te houden.

Gebruik haarlak

Het kan zijn dat jij na het gebruiken van de sjaal nog een paar vervelende haren hebt aan de voorkant die niet willen blijven zitten. In dit geval is haarlak de oplossing. Spuit wat hairspray op je handen of op een borstel en strijk jouw haren glad. Je kan hiervoor ook transparante mascara gebruiken of wenkbrauwgel!

Geef het tijd

Het zal even duren voordat jouw haar op een natuurlijke manier in het midden valt. Herhaal de bovenstaande stappen dagelijks om jouw haren te trainen, zodat ze uiteindelijk op de juiste plek blijven zitten. Het kan zijn dat jij het een aantal weken de tijd moet geven of zelfs langer. Dit ligt aan hoe sterk jouw natuurlijke haarscheiding is, dit wordt bepaald door de richting van jouw haargroei.

Overleg met je kapper

Weet je nog niet zeker wat voor scheiding het beste bij jouw gezichtsvorm past? Ga dan voor advies naar jouw kapper.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top