Haarverzorging

Deze trending eind jaren '90 hairdo maak jij zo na + inspiratie

Deze trending eind jaren '90 hairdo maak jij zo na + inspiratie

TikTok is hét platform waar allerlei beauty- en modetrends ontstaan. Vorige keer besproken we het populaire Farrah Fawcett kapsel en dit keer is de zigzag-scheiding aan de beurt. Zoals jullie weten, zijn jaren '90 haarstijlen booming en zien we ook allemaal Y2k beauty looks op social media voorbijkomen.

Deze hairdo is populair geworden in 1999 en verdween drie jaar later in 2002. Veel celebrity's hebben de zigzag part (ZZP) gedragen twee decennia geleden. Onder andere Christina Aguilera, Mandy Moore, Alicia Keys, Britney Spears en Kate Winslet. Nu is het Bella Hadid die deze haarstijl weer onder de aandacht brengt.

Camila Mendes (actrice van Riverdale) zag de eventual revival van deze trend al aankomen in 2017, toen ze eiste op Twitter dat de ZZP weer terugkwam.

Een zigzag-scheiding maken

- Je haar mag superschoon en droog zijn of nog een beetje vochtig voor het maken van deze haarstijl. Gebruik een stylingproduct die je haar doet glanzen. De ladies met getextureerd of gekruld haar, kunnen het beste een stylingproduct gebruiken dat het haar pluisvrij maakt.

- Verzamel al je haarspeldjes en pak je puntkam erbij. Je kunt het beste de plukjes die in je gezicht vallen, vastzetten met clips voordat je begint aan de zigzag-scheiding. Let vooral op de plukjes rondom je oren. Gebruik een leave-in conditioner spray om eventuele wilde haartjes onder controle te krijgen.

-  Het maken van de zigzag-scheiding kan beginnen! Plaats een vinger waar je wilt dat de ZZP eindigt. Pak vervolgens de puntkam erbij en gebruik deze als een pen om de gewenste zigzag te tekenen in je haar. Zodra de punt van je kam bij je vinger is aangekomen, kun je beginnen met het scheiden van je lokken. Gebruik haarclipjes om je haar eventueel vast te zetten en een kam om de look te perfectioneren. Geniet van je Y2K hairdo!

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top