Beauty

Y2K make-up is dé beauty trend van 2021

Y2K make-up is dé beauty trend van 2021

We kunnen er echt niet meer omheen: Y2K is back. De lavalampen komen weer in ons interieur, de low-rise jeans in onze kledingkast en de bandana's op ons hoofd. De trendsetters kunnen we vooral vinden op Instagram, Depop en TikTok en ze inspireren ons ook met de make-up trends van toen.

Je weet wanneer iets een trend is - of binnenkort gaat worden - wanneer bepaalde celebs er ook mee aan de haal gaan. Zo zien we onder andere Bella Hadid, Barbie Ferreira, Dua Lipa, Megan Thee Stallion en Queen Beyoncé ook met looks die rechtstreeks vanuit de zeroes komen.

De jaren 2000 liggen nog niet zo ver achter ons en veel mensen hebben deze periode (min of meer) bewust meegemaakt. Dat maakt alles van het begin van het millennium super nostalgisch. Het verlangen naar het verleden is iets super krachtigs, vooral in deze tijden waarin we leven. Ben jij voorbereid op deze major revival?

Beauty trends uit de jaren 2000

Op je lippen

Het omlijnen van je lippen met lipliner mag weer en je doet het helemaal goed als je ze ombré maakt. Wil je beginnen met iets subtielers? Een lipgloss of een lippenstift met een bruine tint voldoet ook. Felrode lippenstift was ook een hit back in the days.

Op je ogen

Glitter, heel veel glitter. Je kan kiezen voor grijswitte oogschaduw of voor de kleuren blauw, roze, paars en groen. Een bruine tint mag ook, zolang deze past bij de kleur van jouw lippenstift. Smudge de oogschaduw voor een Y2K effect of omlijn je ogen met zwarte eyeliner.

 

Op je wangen

Laat de bronzer liggen en het contouren van je gezicht kun je ook achterwege laten. Een simpele rode of roze blush will do!

Je wenkbrauwen

Dit is de meest drastische trend, maar hiermee bereik je wel gelijk het gewenste effect: dunne wenkbrauwen.

Influencers zoals Maria Alia, Matilda Djerf en María Bernad zijn fan van deze make-up look. Valeria Chrampani (zie 'sushiandbaklava' hierboven) is de queen als het gaat om het rocken van dit soort looks inclusief labret piercing, zonnebrillen van toen en Y2K outfit.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top