Fashion

5 merken waar je Y2K trends kan shoppen

5 merken waar je Y2K trends kan shoppen

Modetrends van de jaren 2000, you either love it or you hate it. Het begin van het nieuwe millennium lijkt nog dicht bij, maar ligt eigenlijk al best wat jaren achter ons. Mode, zoals geschiedenis, herhaalt zichzelf.

Y2K modetrends zijn opnieuw mainstream aan het worden. Wij spotten bepaalde items die ons denken aan toen, soms bij onze favoriete webshops zoals ASOS en natuurlijk bij onze inspiratiebronnen op Instagram. Ook dol op de trends van het begin van de 21e eeuw? Dan kun je bij deze merken je hart ophalen.

Jaded London

Jaded London is een streetwear label dat verkrijgbaar is via ASOS en Zalando. Bij dit merk kun je terecht voor kledingstukken met patchwork,  velours trainingspakken en vooral veel prints die je 20 jaar terugbrengen. Denk aan kranten, paisley, wolken, denim, sterren, prikkeldraad en draken.

Verlours trainingsbroek met flare bij ASOS.com

Monki

Monki is een zustermerk van H&M en deze speelt ook graag in op de trends van het begin van de jaren 2000. Monki kun je shoppen via de eigen website, maar ook via ASOS. Fluffy topjes, schoudertassen, patchwork, geplooide rokken, sandalen met vierkante neuzen, vestjes: dit en meer vind je in de collectie van Monki. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Monki (@monki)

Jersey vest van biologisch katoen in groene bloemenprint bij ASOS.com

The Ragged Priest

Voor de grunge fans hebben we The Ragged Priest. Bij dit merk uit London vind je veel baggy jeans, items met contrasterende naden, patchwork en kledingstukken van mesh.

Mom jeans in patchwork denim bij ASOS.com

Topshop

Topshop is net overgenomen door ASOS en hier zijn we heel blij mee. Topshop was al eerder verkrijgbaar via de Britse webshop maar nu is de hele collectie beschikbaar. Het merk volgt ook de trends uit de jaren 2000, maar op een subtiele manier. Bij Topshop kun je leuke Y2K midi-rokken en topjes scoren.

Top met uitsnijding aan de voorkant en golvende print in chocoladebruin bij ASOS.com

Motel

Het Britse merk Motel bestaat sinds de jaren '90 en weet precies hoe de mode er twintig jaar geleden uitzag. Paisley en sterren prints, midi- en minirokken en veel mesh vind je in de huidige collecties. Er zijn een aantal items beschikbaar op ASOS, voor het hele aanbod kun je bij de webshop van Motel terecht.

Seam Flare Jeans in Light Wash bij Motelrocks.com

Beeld: Jaded London
Deel dit artikel
Back to top