Fashion

Deze modetrends van vroeger zijn weer helemaal terug van weggeweest

Deze modetrends van vroeger zijn weer helemaal terug van weggeweest

Trends komen en gaan: het ene moment zijn we weg van een item en de andere keer vinden we het afschuwelijk. Dit jaar zijn er weer een hoop trends terug op de radar en daar zitten ook dingen bij waar we een aantal jaar geleden niet aan moesten denken. De termen vintage en old school vallen op dit moment vaak dus we zijn op zoek naar items van vorige generaties.

Het blijkt maar weer dat alle trends weer een keer terugkomen, of dit nou items zijn uit de jaren 60 of uit het niet zo verre 2012. We houden ervan om deze terug te brengen en oude kledingstukken te combineren met de nieuwe mode. Maar wat zijn nou de belangrijkste trends die een comeback hebben gemaakt?

Flared jeans

Toen iemand twee jaar geleden sprak over de term flared jeans lachte ik diegene volop uit. "Dat komt écht niet meer terug!" De skinny jeans waren nou eenmaal the way to go en dat een wijde pijp daar tussen zou komen, had ik niet kunnen bedenken. Toch lopen we inmiddels massaal met de flared jeans. Of dit nu gaat om een flared pantalon of de spijkerbroek met wijde pijp, hij is weer helemaal terug en je ziet niks anders meer. En toegegeven, het is eigenlijk nog best leuk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Leia Sfez (@leiasfez) op

Retro style

De felle en neon kleuren in kleding zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld en dat was voor veel mensen toch even wennen. Van zachte kleuren gingen we opeens over naar setjes in een neonroze tint, ietswat je niet iedere dag ziet. Toch houden enorm veel mensen van deze trend en komen er langzaamaan steeds meer lovers van de retro stijl bij. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pink on a grey day 💕 @zalando #zalandostyle

Een bericht gedeeld door Trine Kjær (@trinekjaer_) op

Denim on denim

Net als bij de flared jeans dachten veel mensen dat denim on denim niet meer een plekje in ons modehartje zou kunnen veroveren. Nou, dat blijkt verkeerd gedacht! We houden weer helemaal van de spijker-op-spijker trend en dragen deze nu met liefde. Ga eens voor een denim jack met een denim jeans bijvoorbeeld, zo ben je in één klap helemaal in stijl. Je kan gaan voor een lichte denim of juist voor een donkere, wat je maar wilt: de kleuren hoeven niet direct te matchen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tine Andrea (@tineandreaa) op

Platform schoenen

Je kent ze wel, de Dr. Martens met een hoge zool, een witte platform sneaker of de hoge Converse. Ieder schoenmerk heeft inmiddels een platform versie gemaakt. Waarom? Omdat het weer helemaal terug van weggeweest is! De hoge zool geeft net dat beetje extra en zorgt ervoor dat je ook nog eens wat centimeters erbij pakt. Met een platform schoen zit je dus helemaal goed deze zomer. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Syana Laniyan (@asos_syana) op

Sporty spice

Ook de simpele, retro sportkleding van de merken Nike en Adidas doen het weer enorm goed. Fijn om in te sporten, maar ook voor het dagelijks leven zijn de vestjes, t-shirts en joggingbroeken een leuke aanvulling. Ga voor een mooi printje of kies een pastelkleur uit voor die echte vintage look.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Annabel Rosendahl (@annabelrosendahl) op

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top