Fashion

Dit worden de 9 grootste fashion trends van 2018

Dit worden de 9 grootste fashion trends van 2018

Het is moeilijk om voorspellingen voor het nieuwe jaar te doen. Want ga je dit jaar nu eindelijk je sportabonnement gebruiken of zul je van je chocoladeverslaving afkomen? Wie zal het weten? Wat we je wel kunnen vertellen: wat je het komende jaar kunt gaan dragen. Dit zijn de fashion trends 2018! 

De luxe modehuizen hebben hun spring/summer collecties namelijk al onthuld en ook op straat en in de online fashion scene zien we de afgelopen tijd veel gebeuren. Dat geeft ons een goede indicatie voor wat we kunnen verwachten van de fashion trends 2018. Van veel franjes en paarse tinten (wat ook in de make-up terug te zien is) tot het gebruik van plastic materialen en supersize juwelen, de modetrends liegen er niet om! Al zin om te shoppen?

1. Fringing 

Ze zijn weer terug: de fringes! Fringe is één van die modetrends die één keer in de zoveel tijd terugkomt. En dat komt waarschijnlijk doordat het niet alleen elke outfit leuker maakt, het past zowel in de boho stijl als in een chique outfit (denk aan de jaren 20). Ben je niet klaar voor een full-on-fringe? No worries, met slechts een strookje doe je al mee met deze gezellige trend.

 

Een bericht gedeeld door GANNI (@ganni) op

2. Utility Jumpsuits

De tweede in het rijtje fashion trends 2018 zijn de overalls a.k.a. de utility jumpsuits en dan het liefst in aardetinten. Denk aan beige, cognac of legergroen. The best part: je bent gelijk klaar met zo'n jumpsuit. Het enige waar je over hoeft na te denken zijn de schoenen. Ga je voor sneakers, boots of hakken?

3. Oversized Jewelry

Deze fashion trend zagen we al aankomen, want in januari schreven we al dat grote oorbellen weer helemaal hot zijn en dan het liefst goudkleurig. Grote oorbellen maken je look gelijk een stuk interessanter en leuker.

4. Buckle shoes

De geliefde buckle boots gaan alweer een aantal jaar mee (denk aan Balenciaga boots en de vele knock-offs), maar de buckle shoe is iets nieuws! Schoenen of pumps met riemen er aan vast, die speels om de enkel of voet worden gedrapeerd en vastgemaakt. In de online fashion wereld (Instagram) al een hit, zie jij jezelf er dit jaar mee lopen?

5. Shades of Lavender

Yaaaaas! Lavendel, lila, lichtpaars... het zijn zulke heerlijke frisse kleuren waar we geen genoeg van kunnen krijgen. Lavendel lijkt zo'n kleur te zijn die iedereen staat (ongeacht je huids- of haarkleur) en waar je ook gelijk blij van wordt wanneer je het ziet. Misschien omdat het ons doet denken aan lente en bloemen? LILALOVE voor de vijfde van de negen fashion trends 2018!

6. Plastic Fantastic

Plastic transparante tassen zijn een ding nu. Inderdaad, deze tassen zorgen ervoor dat alle zooi die we met ons meedragen, gezien wordt. Zie je dit niet zitten (woordgrapje)? Dan is er een oplossing, draag je normale tas ín de plastic tas. En dit vinden wij met het Nederlandse klimaat best een goed idee: een regenjas voor onze niet-zo-regenbestendige tassen. Een functionele modetrend!

 

Een bericht gedeeld door CHANEL (@chanelofficial) op

7. Hoodies

De meest comfortabele van de fashion trends 2018 zijn hoodies! Inspiratie nodig voor hoe je dit fijne kledingstuk anders dan boven een jogginsbroek draagt? Wij streven er een artikel over: 13x zo style je een hoodie.

8. Fisherman bags

Fashion trends 2018 numero acht: de fisherman bag. En deze zien wij helemaal zitten. Aangezien lang niet alles in onze micro bags past, heb je eigenlijk altijd meerdere tassen nodig om de dag door te komen. Lees: laptop, flesje water, lunch, boek, boodschappen, sportkleding etc. Onze geliefde canvastasjes zijn fijn, maar hoe gezellig zien deze fisherman bags eruit? Helemaal in roze.

9. Polkadots

Last but definitely not least, de polkadots behoren ook tot de fashion trends 2018. Eigenlijk is de polkadot eerder een klassieker dan een trend, maar toch zie je de stippenprint in sommige tijden vaker dan in andere. De modevoorspelling voor 2018 was dat we weer volop aan de dots gaan. In alle maten en kleuren!


Welke van de bovenstaande fashion trends 2018 ga jij toepassen in jouw garderobe?

Beeld: Ganni

Deel dit artikel
Back to top