Fashion

Nooit meer zere voeten met de Dr. Martens boots!

Nooit meer zere voeten met de Dr. Martens boots!

De classic Dr. Martens schoenen zie je overal waar je kijkt. De stoere boots vallen goed te combineren met elke outfit. Helaas kennen we allemaal de struggle: het inlopen is echt killing! Daarvoor hebben de volgende oplossingen: The Classic inlegzool en de hielgrip.

Dr. Martens

Het verhaal achter deze schoenen gaat jaren terug. Klaus Maertens is de eigenaar van Dr. Martens. Als soldaat tijdens de Tweede Wereldoorlog brak hij zijn voet. De schoenen uit die tijd hadden een harde leren zool en dat hielp natuurlijk niet bij het genezen van zijn voet. Klaus besloot om zelf schoenen te ontwerpen met speciale zolen. Dit zijn ‘bouncing soles’ en zijn een soort luchtkussentjes waar je op loopt. Daarnaast zorgt het leer van de schoenen ervoor dat het ademt en dat je minder snel last hebt van zweetvoeten. Door de jaren heen werden de schoenen vooral door postbodes en politieagenten gedragen. Daarna begonnen ook punkers, grungers en skinhead de schoenen van Maertens te dragen. De schoenen worden ook wel kisten genoemd. De laatste jaren zijn de boots weer enorm populair. Show them!

1. The Classic inlegzool

Het is geen geheim dat je nieuwe schoenen goed moet inlopen. Het is geen pretje, maar dat hebben we over voor de gave boots. Maar blij worden we er niet van. Terwijl je je boots wilt showen, krijg je ontzettend last van je voeten. Het stugge leer moet naar je voet vormen en dat werkt niet erg mee. Het drukt op je hielen en er ontstaan blaren. Oftewel wie erbij wil horen, moet pijn lijden. Gelukkig heeft Dr. Martens een ideale oplossing hiervoor bedacht, namelijk een inlegzool. Deze zorgt voor demping, draagcomfort en een goede pasvorm. De gel-inzet in de hak vangt de schokken op. Schokproof! 

2. Hielgrip

Na een dagje lopen met deze boots, krijgen we vaak last van onze hielen. De laars heeft ontzettend in je hiel gedrukt, waardoor dit erg pijnlijk aanvoelt. Lopen met de hielgrips van Dr. Martens pak je dit probleem meteen aan. Je plakt deze aan de binnenkant van de schoen tegen de hak aan. Je gaat gauw genoeg verschil merken. Ze geven de achterkant van je voeten ademruimte terwijl de rest van de laars zachter wordt. Ook dit item kun je op de website van het merk kopen. Weg met die pijnlijke voeten!
 

 

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top