Fashion

Minimalistische trends die weer terugkomen

Minimalistische trends die weer terugkomen

Minimalisme heeft alles te maken met less is more. Je hebt niet allerlei tierelantijntjes nodig, maar gaat in plaats daarvan voor een clean, effortless look. Denk aan neutrale kleuren, oversized items en een paar subtiele accenten. Lees hieronder welke minimalistische trends weer terugkomen. Zo heb je weer genoeg inspiratie om je garderobe mee aan te vullen.

Oversized blazers

Slouchy suits zijn helemaal in. In de 90’s waren deze losse pakken een statement van women’s empowerment. Oversized blazers gaan we vooral in zachte kleuren terugzien, zoals lila en mintgroen. Zo’n zachte kleur geeft het item de perfecte combi tussen tough en cute.

Metallic

Het zilverachtige metallic maakt opnieuw zijn intrede. Deze feestelijke glimmer geeft je look een luxe, maar toch frisse uitstraling. Het zal met name te zien zijn in accessoires en mesh-items. En metallic komt het beste tot zijn recht wanneer het bij zachte pasteltinten gedragen wordt.

Denim on denim

De jeans is al in het straatbeeld te zien zolang we ons kunnen herinneren. Deze broek is eigenlijk nooit echt weggeweest. Samen met een denim jas of top draag je de ‘denim on denim look’. En deze is net zo tijdloos als een jeans alleen. Laat de wassingen van beide op elkaar aansluiten en je draagt een prachtige look.

Transparant

Dit voorjaar vliegen de transparante stoffen je om de oren. Vaak bestaan deze uit meerdere lagen. Zo heb je wel het effect van een doorzichtige stof, maar zonder dat je huid zichtbaar is. Ook dunne, satijnachtige en meshstoffen zullen veel te zien zijn. Zowel lichte als donkere varianten zijn in, maar in het zwart zul je deze trend het vaakst voorbij zien komen. Een transparante jurk is perfect te stylen met een oversized faux leren jas en grote laarzen eronder.

Schoudervullingen

Ken jij ze nog? Schoudervullingen zag je in de ’90 en jaren daarna overal. Langzaamaan is deze trend weggeëbd, maar wat blijkt: het is weer helemaal terug van weggeweest. De schouder pads gaan we vooral in blazers terugzien.

Welke trend is jouw favoriet?

Ook interessant: met deze tips blijven je sieraden langer mooi

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top