Fashion

Q&A met Eva van Overbeeke van studio Ink District Amsterdam

Tattoos zijn hot en Eva van Overbeeke ook. Zij is eigenaresse van tattoo-shop Ink District in Amsterdam. Haar roots liggen in de fashion, voor deze creatieve duizendpoot was de overstap naar de tattoo-business een logische gevolg. Ze houdt van reizen, avontuur, muziek en natuurlijk mooie dingen creëeren. Lees hier alles over Eva, haar mooie tattoo-verhalen, trendtips, favoriete muziek en nog veel meer....
 
Eva aan het werk in haar tattoo-studio; INK DISTRICT
 
Waar komt jouw liefde voor tatoeëren vandaan? 
Ik heb liefde voor alles wat creatief is. Bij tatoeëren doe je alles zelf, van het ontwerpen tot de uitvoering ervan. De kick die het geeft dat je iemand kan helpen met een verhaal te vertellen door middel van inkt op die persoons lichaam is waanzinnig! 
 
Hoe maakte jij de crossover van fashion naar de tattoo-wereld?
Na wat complicaties met mijn modelabel, had ik een heleboel creatieve energie over. De overstap naar het tatoeëren was makkelijk omdat ik al deze creatieve energie als het ware kon meenemen naar een nieuwe passie. Ik leer continue nieuwe dingen maar veel dingen voelen ook erg vertrouwd!
 
In welke inspiratietrip zit jij nu?
Omdat deze scene vrij nieuw voor me is, zuig ik alles op wat met tatoeëren te maken heeft. Op social media ben ik geobsedeerd door de beste artiesten van over de hele wereld. Ik kijk naar de beste van de beste. Daar leer je het meest van want je meet je werk toch automatisch daaraan. Ik bestudeer verschillende stijlen. Het triggert me om steeds beter te willen presteren. Ik ben sowieso heel perfectionistisch, als de tattoo af is, maken we foto's, die ik vervolgens thuis wel oneindig bestudeer. Wat wel grappig is, is dat ik met modeontwerpen het omgekeerde deed. Ik keek expres helemaal niet naar andere designers om mijn ontwerpen zo eigen en authentiek mogelijk te houden. Als ik echt iets moet creëeren zonder input, dan haal ik m'n inspiratie meer uit compleet andere onderwerpen, zoals reizen, kunst en architectuur. 
 

Work by Eva van Overbeeke - INK DISTRICT
 
Noem drie dingen die nu hot & happening zijn?
Tattoo artiesten uit het Oostblok zijn hot en happening! Daar komen echt de beste tatoeëerders vandaan. Maar op het gebied van tattoo-trends: old school tattoos zijn helemaal in en tattoos in Polynesische stijl. Ook blackwork zoals engraving, linework en dotwork is in Nederland nog upcoming.
 
Drie dingen die echt niet meer kunnen?
Dat is natuurlijk heel lastig te zeggen. Iedereen heeft een eigen verhaal of betekenis achter een tattoo en dat moet altijd gerespecteerd worden. Wat we de afgelopen jaar wel veel voorbij hebben zien komen zijn veren, pijlen en infinity tekens.
 
Wat zit er nu in je tas? 
Normaal is mijn tas een grote chaos die ik nooit opruim en waarin ik dingen serieus niet meer terug kan vinden. Toevallig ben ik nu op Bali en voor vakantie pak ik altijd een klein tasje met alleen het hoognodige. Hij is toevallig dus super opgeruimd nu.
 

De tas van Eva met inhoud...
 

Waar word jij blij van?
Reizen, muziek, tatoeëren en mode.

Als je later groot bent?
Nog steeds leven zoals ik dat wil, zonder me te laten leiden door maatschappelijke normen en waarden en druk van m'n omgeving. Risico's durven nemen zodat ik later nooit terug kijk en spijt krijg van dingen die ik niet gedaan heb. Meerdere filialen van Ink District op plekken buiten Nederland openen. Een eigen fashion-label ernaast hebben en door dit alles lekker veel reizen tussen de verschillende zaken.
 
Guilty pleasure
Guilty pleasure is een term waar ik niet zo van hou, omdat het iets is wat als fout wordt bestempeld of waarvoor je je een beetje zou moeten schamen. Daar geloof ik niet in met andere woorden, ik voel me niet guilty na mijn pleasures!
 
Tattoo held?
Hmm moeilijk, de reden waarom ik zelf geen tattoos heb is omdat ik snel uitgekeken raak en altijd op zoek ben naar iets nieuws. Dus wat ik nu te gek vind, kan ik over twee weken ineens niets meer vinden. Als ik een lijstje zou moeten maken bestaat deze vooral uit opkomende artiesten uit de Oostblok regio zoals; Valentin Hirsch, Timur Lysenko, Maxime Buchi, Alexander Grim, Sasha Masiuk, Susanne König. De lijst is natuurlijk veel en veel langer maar ik vind het prachtig om te zien dat de vrouwelijke tatoeëerders zo in opkomst zijn.
 

Beeld Instagram: Eva van Overbeeke
 
Favorite Track?
Wow zo moeilijk, nog lastiger dan de vraag hiervoor. Muziek hangt heel nauw samen met mijn gemoedstoestand. Ik hou van wereldmuziek, hiphop en r&b, van deep- en techhouse, dancehall, jazz en ga zelfs op z'n tijd lekker op hardcore. Ik heb vaak per tijdsperiode één favoriete track die non-stop op repeat mag staan. Vorig jaar was dat Blue van Jay-Z, de zomer daarvoor u.o.e.n.o. van Black Hippy, nu ga ik heel lekker op het hele album van Rae Sremmurd.
Ik heb wel een lijst met lievelingsnummers allertijden die op repeat gaan als m'n stemming erom vraagt: 
 
Hozier - Take me to church 
Fever ray - keep the streets empty for me
Cat power - the greatest
Trespassers William - different stars 
Eddie Veder - society
Jamie Woon - night air
Sbtrkt - wildfire
Gary Jules - mad world
Milow - Ayo Technology
Rodriguez - Sugar man
Nicolaas Jaar - Mi mujer
Disclosure - When a fire starts to burn
Tracy Chapman - This time
Lana del rey - Born to die
Gotye - Somebody that I used to know
Paolo conte - Max
Alela Diane - Pirates gospel
Yumeji's theme - In the mood for love
Flute Indiene 
 
Favoriete boek
Ik lees niet erg veel. Ben zo dyslectisch als de pest, dus dat kost me teveel concentratie en dat heb ik ook niet want ik heb ook ADHD hahaha. Kijk wel onwijs veel films.
 
Eva van Overbeeke herself...
 
Favorite tattoo-stijl
Ik ben nu nog op een punt dat ik het allemaal leuk vind om te doen en vooral de afwisseling van werken met verschillende stijlen. Dus hele strakke lijnen of script en erna iets realistisch. Wat ik zelf het mooist vind is black art met harde contrasten. 
 
Restaurant
Ben echt gek op eten! Wil zoveel mogelijk verschillende restaurants uitproberen. Dat doe ik dan ook! Als ik moet kiezen, ga ik denk ik voor Canibale Royale, ben gek op hamburgers en daar hebben ze echt hele lekkere.
 
Hang-out
Ik ga niet zo vaak uit, ben meer van de festivals. Maar als ik weg ga, is het vaak naar Ludwig of Social Club.
 
Drink 
Coca-Cola Light
 
Beauty Product
Touche eclat van Yves Saint Laurent. Velvet Teint van Chanel, Mascara van Kruidvat eigen merk,
Blot Powder van Mac, haarpoeder van Schwarzkopf, haarlak van de Hema en bodylotion van Vaseline met aloé-vera 
 
Stad
Delhi, New York, Beijing en sinds kort Seminyak en Ubud (ben hier namelijk op vakantie).
 

 
Meer weten over Eva? Volg haar op Instagram of bekijk de Instagram account van Ink District
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Deel dit artikel
Back to top