Fashion

Dit zijn de beste manieren om schoenen in te lopen zonder je voeten te slopen

Dit zijn de beste manieren om schoenen in te lopen zonder je voeten te slopen

Schoenen uitlopen, we weten allemaal hoe verschrikkelijk het kan zijn. Je voeten zitten onder de blaren, wat nogal pijnlijk is. Heb jij nieuwe schoenen gekocht maar heb je totaal geen zin in die vervelende blaren? Dit is hoe je je schoenen uitloopt zonder je voeten te slopen.

Draag de schoenen voor korte periodes

Als je schoenen na een tijdje pijn gaan doen, draag ze dan in het begin niet te lang. Draag ze totdat je denkt dat je blaren gaat krijgen, zodat je ze nooit echt krijgt. Begin steeds met korte periodes die je langzamerhand steeds langer maakt. Begin bijvoorbeeld met je schoenen alleen eventjes in huis dragen. Zodra dit goed gaat, kun je ze dragen als je maar voor een korte periode de deur uit moet. Zodra dit goed gaat, is de kans groot dat je je schoenen goed hebt ingelopen. Nu kun je ze voor langere periodes dragen. Maar wees alsnog voorzichtig. Neem altijd blarenpleisters en een ander paar schoenen mee voor het geval dat.

Bescherm de plekken waar je snel blaren krijgt

Sommige plekken op onze voeten krijgen sneller blaren dan andere plekken. Denk aan je hiel of je kleine teen. Voorkomen is in dit geval beter dan genezen. Dus als je van jezelf weet dat je snel blaren krijgt, kun je die plekken beschermen als je je schoenen aan het inlopen bent. Dit kun je doen door blarenpleisters te dragen, of bijvoorbeeld een gelpad in je schoen te doen.

Draag dikke sokken

Dikke sokken zijn de beste vriend van iedere meid die weleens Dr Martens in heeft moeten lopen. Dikke sokken zijn de ideale tool om je schoenen een beetje mee op te rekken en om een schild te creëren tussen je voet en de schoen. Zie het als een soort beschermlaagje. Ga voor lekkere dikke fuzzy sokken. Maar ga niet voor te dikke sokken die ervoor zorgen dat je je voet afknelt, dat is ook niet de bedoeling.

Gebruik je föhn

Wat voor schoen je draagt, maakt veel uit wanneer het aankomt op het uitlopen van de schoen. Het trucje met de föhn werkt het beste voor schoenen die gemaakt zijn van leer. Voel in de schoen waar deze te strak op je voet zit. Pak vervolgens je föhn en de dikke sokken van de vorige tip en doe de schoenen aan. Blaas nu gedurende 20 tot 30 seconden met de föhn op de plek waar de schoen te strak zit. Loop daarna even kort door je kamer om het materiaal van de schoenen losser te maken. Het materiaal is nu nog warm en flexibel, dus dit gaat als het goed is vrij makkelijk. Zodra de schoen is afgekoeld kun je de dikke sokken omwisselen voor normale sokken en kijken of het trucje effect heeft gehad.

Geen hitte? Ga dan voor kou

Als je schoenen niet van leer zijn, of als het trucje met de föhn niet lijkt te werken, kun je ook kou gebruiken in plaats van hitte. Vul twee vriezerzakken met water en plaats deze in je schoenen. Zorg ervoor dat de zak het uiterste puntjes van de schoen bereikt. Doe de schoenen vervolgens in de vriezer en laat ze een nachtje staan. Doordat het water bevriest, zetten de zakken uit. Hierdoor worden de schoenen opgerekt.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top