Oogmake-up

Waarom mascara altijd onder je ogen terecht komt

Waarom mascara altijd onder je ogen terecht komt

Zit jouw mascara aan het eind van de dag ook altijd onder je ogen in plaats van op je wimpers? We know the feeling! Hoe dit komt? Dat heeft alles te maken met de verzorgingsproducten die je gebruikt. Lees dus snel even verder...

Denk je dat het aan jou ligt? Of dat je wéér eens de verkeerde mascara hebt gekocht? Niets is minder waar, want je kunt uitgelopen mascara gewoon voorkomen. En het is maar een paar seconden extra werk in de ochtend...

1. Vermijd crème

Smeer je iedere ochtend je gezicht in met crème? Dat kan de boosdoener zijn. Door crème op je oogleden te smeren creëer je namelijk een perfecte, gladde ondergrond waardoor vlekken snel ontstaan. Zeker als je huid opwarmt en je wimpers constant je oogleden raken. Smeer je dagcrème voortaan dus niet meer op je oogleden. Hetzelfde geldt voor oogschaduw op basis van een crème. Kies liever voor een poeder.

2. Blotting paper

Vaak zijn je oogleden wat vettiger dan de rest van je gezicht. Dat zorgt ervoor dat je mascara 'smelt' en minder goed blijft zitten. Een oplossing hiervoor is blotting paper. Dit is een soort van rijstpapier dat je gebruikt om de vettige gedeelten van je gezicht mee te deppen, waardoor de huid mooi mat wordt en dat betekent: minder kans op uitlopen.

3. Primer

Lijkt veel extra werk, maar zo de moeite waard. Smeer je gezichtsprimer voortaan ook even over je ogen, of ga voor een speciale primer voor je ogen. Blijft niet alleen je oogschaduw mooi zitten, maar ook je mascara loopt niet uit.

4. Waterproof mascara

Iedere dag een waterproof mascara gebruiken is niet goed voor je wimpers. Ze zijn vaak lastig te verwijderen en drogen je wimpers uit. Heb je alle bovenstaande tips al geprobeerd, maar blijft je mascara nog steeds uitlopen? Dan kan een waterproof mascara uitkomst bieden. Zorg wel dat je je wimpers goed verzorgt met bijvoorbeeld een wimperconditioner.

 

Heb jij nog meer tips om uitgelopen mascara te voorkomen?

 

Beeld: Instagram @lorealmakeup

Deel dit artikel
Back to top