Oogmake-up

Alle voor- en nadelen van waterproof mascara op een rijtje

Alle voor- en nadelen van waterproof mascara op een rijtje

Uitgelopen mascara, hoe vervelend is dat? Gelukkig bestaat er waterproof mascara maar is waterproof mascara wel de juiste optie voor jou? Wij zetten alle voor- en nadelen van waterproof mascara voor je op een rijtje.

De voordelen

Waterproof mascara is de uitkomst voor iedereen die traanogen heeft. Dit omdat waterproof mascara's veel minder snel zullen uitlopen dan normale mascara. Deze mascara's zijn dus ook perfect voor wanneer je vaak door de regen moet fietsen, of als je gaat sporten. Ook is het een fijn product om te gebruiken voor speciale gelegenheden waar je er zeker van moet zijn dat je make-up de hele dag/avond mooi blijft zitten. Bijvoorbeeld voor een bruiloft.

Een ander voordeel is dat waterproof mascara helpt om de krul in je wimpers langer vast te houden. Dit is vooral handig voor mensen met rechte wimpers. Omdat waterproof mascara vaak een iets sterkere formule heeft waardoor je wimpers minder snel hun krul verliezen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Too Faced Cosmetics (@toofaced) op

De nadelen

Jammer genoeg zitten er ook een aantal nadelen aan waterproof mascara. Zo is het bijvoorbeeld uitdrogend voor je wimpers. Omdat de formule van waterproof mascara dikker is dan die van normale mascara, komt er minder vocht bij je wimpers waardoor ze makkelijker uitdrogen. Een wimperserum gebruiken wanneer je een grote fan bent van waterproof mascara is dus zeker aan te raden.

Daarnaast is waterproof mascara verwijderen wat lastiger dan bij andere mascara's. Deze soort mascara is bedoeld om lang te blijven zitten, dus is dit niet per se erg aangezien het doet wat het belooft. Toch is het wel iets om rekening mee te houden. Een make-up remover op basis van olie werkt het beste om waterproof producten te verwijderen.

Tot slot heeft waterproof mascara ook nog een nadeel voor de portemonnee. Waterproof mascara droogt namelijk sneller uit dan normale mascara, waardoor je deze eerder moet vervangen. Probeer dus zo min mogelijk lucht in de tube te laten komen terwijl je de mascara gebruikt. Pomp nooit met het borsteltje in de tube, ook niet bij normale mascara, hierdoor droogt de mascara namelijk sneller uit.

Waterproof mascara is dus een fijn product als je graag wil voorkomen dat je mascara uitloopt. Maar het is altijd belangrijk om de nadelen in je achterhoofd te houden wanneer je er eentje aanschaft. Ben jij nu benieuwd of waterproof mascara fijn is voor jou? Shop dan hier onze favoriete waterproof mascara's.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top