Oogmake-up

De beste make-up tips voor meiden met bruine ogen

De beste make-up tips voor meiden met bruine ogen

Bruine ogen zijn niet alleen zwoel, maar bruine ogen kunnen ook bijna alle make-up kleuren hebben. Bruin is eigenlijk een mengelmoes van alle kleuren, waardoor er eigenlijk maar één oogschaduwkleur is die je moet mijden: bruin! Welke kleuren er wel in jouw oogschaduwpalette moeten zitten? Read and learn!

1. Navy Blue

Bruin is een neutrale kleur. Hoe felle de kleur, hoe meer contrast. Kobalt- en marineblauwe tinten staan je goed, omdat ze de rode ondertoon die vaak in bruine ogen zit naar boven brengen. Combineer met een vleugje goud aan de binnenzijde van je oog, zodat de blauwe kleur niet te aanwezig is.

2. Pretty Purple

Diep bruine ogen kunnen bij het gebruik van paarse oogschaduw een gouden gloed krijgen. Gebruik bijvoorbeeld een pruim paarse kleur op je ooglid en maak dit af met een neutrale kleur (bijvoorbeeld brons) in je arcadeboog. Wat je ook kunt doen: omlijn je ogen met een zwart oogpotlood, dan schreeuwt de paarse kleur niet zo.

bruine ogen

3. Metallic

Wil je een meer subtiele, zachte look creëeren? Highlight je binnenste ooghoeken met een brons- of goudkleur zodat je blik meer 'open' is. Doe dit alleen op je onderste oogleden. Langs je bovenste oogleden trek je een lijntje met zwarte eyeliner voor extra definitie.

4. Black Beauty

Een zwarte smokey eye kun je met bruine ogen heel goed hebben. Een blauw of paarse smokey eye kan ook. Gebruik in dat geval een zwart oogpotlood onder de blauw of paarse oogschaduw voor een meer intense look.

 

Welke kleur vind jij het mooist staan bij bruine ogen?

Beeld: Instagram @lorealhair, @lorealhair

Deel dit artikel
Back to top