Oogmake-up

Bruine eyeliner uitproberen? Zo rock jij de look

Bruine eyeliner uitproberen? Zo rock jij de look

Bij eyeliner denken we vaak al snel aan zwart. We zien een scherpe wing voor ons in de meest diepzwarte kleur die we kunnen vinden. Maar wist je dat bruine eyeliner ook erg mooi kan zijn? Zeker wanneer je rood haar en/of een erg lichte huid hebt, kan het bruine eyeliner jou zelfs mooier staan dan het klassieke zwart. Dit is hoe je een look met bruine eyeliner rockt.

Alleen op de wimperrand

Bruine eyeliner geeft een wat natuurlijkere look dan zwart. Wanneer je de eyeliner alleen aanbrengt op je wimperrand, geef jij jouw wimpers een boost. Ze lijken hierdoor voller en langer. Combineer de eyeliner met een bruine mascara voor het complete effect van natuurlijk lange wimpers. Zeker als jij blonde wimpers en een lichte huid hebt, staat dit erg natuurlijk in vergelijking met zwart. Zet hiervoor een dun lijntje op de wimperrand en zorg ervoor dat er geen huid meer zichtbaar is tussen de liner en je wimpers. Gebruik hiervoor een vloeibare of gel eyeliner. Probeer bijvoorbeeld de Diorshow on stage liner van Dior in de kleur Matte Brown

In de waterlijn

Om de  no make-up look naar een hoger niveau te tillen, kun je bruine eyeliner aanbrengen in de bovenste waterlijn. Hierdoor lijken je wimpers nog voller, zonder dat het opvalt dat je eyeliner draagt. Combineer deze look met bruine mascara en een subtiele highlight in je binnenste ooghoek. Gebruik hiervoor een oogpotlood, bij voorkeur eentje die waterproof is, aangezien het product ongetwijfeld in aanraking gaat komen met vocht. Deze liner van Bobbi Brown is hier bijvoorbeeld erg geschikt voor.

Smokey liner

Wanneer je behoefte hebt aan een iets dramatischere look, kun je gaan voor een smokey liner. Hierbij breng je eyeliner aan in een wing zoals je normaal ook zou doen, maar deze vervaag je met een kwast voor een smokey effect. Gebruik hiervoor een oogpotlood dat makkelijk te vervagen is en werk in laagjes. Breng dus eerst een subtiel lijntje aan en vervaag deze. Blijf liner toevoegen en deze vervagen totdat je het gewenste effect hebt bereikt. Als je direct veel product aanbrengt, wordt het moeilijker om dit mooi te vervagen en zul je eerder een grote vlek op je oog  krijgen. Mocht je werken met een oogpotlood lastig vinden, dan kun je dit ook doen met oogschaduw en een eyeliner kwastje. Dit zorgt ervoor dat je foutjes makkelijker kunt wegwerken en is makkelijker om te vervagen. Je kunt hierbij gaan voor een wing, een wing die doorloopt in de arcadeboog of enkel een lijntje op het ooglid. Maak de look af met een glimmende oogschaduw op het ooglid en bruine of zwarte mascara.

Subtiele wing

Tot slot kun je bruine eyeliner gebruiken om een subtiele wing te creëren. Door een korte wing aan te brengen, lijkt het een verlengstuk van je wimpers waardoor je wimpers langer en voller lijken. Gebruik hiervoor het product dat jij het fijnst vindt werken. Een oogschaduw oogt natuurlijker, gel of vloeibare eyeliner valt iets meer op, Het hangt er dus vanaf wat voor look jij graag wil bereiken. Je kunt de wing natuurlijk ook groter en minder subtiel maken. De keuze ligt bij jou, bij make-up zijn er geen regels! 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top