Oogmake-up

Tips en tricks voor de mooiste eyeliner ooit

Tips en tricks voor de mooiste eyeliner ooit

Het blijft voor sommige van ons een struggle, het aanbrengen van de perfecte eyeliner. Trend Alert to the rescue! Want na het lezen van de onderstaande tips en tricks, kan iedereen een strakke lijn aanbrengen.

Tip 1: Houd je ogen open

Veel vrouwen houden hun ogen dicht en trekken hun ooglid strak tijdens het aanbrengen van eyeliner. Hierdoor krijg je juist vaak een bobbelig lijntje. Op het moment dat je je ooglid los laat, krimpt je huid namelijk weer in elkaar en daardoor gaat je eyeliner bobbelen. Keep your eyes open! 
 

Tip 2: Stabiliteit

Kun jij wel wat stabiliteit gebruiken tijdens het aanbrengen van je eyeliner? Zet je elleboog dan op tafel en laat je hand op een deel van je gezicht leunen tijdens het aanbrengen. Hierdoor beweegt je hand minder en tril je ook niet!
 

Tip 3: Maak een stippellijn 

Vind je het lastig om in één keer een lijn te tekenen? Maak dan eerst een stippellijn en verbind daarna de stippels tot het een rechte lijn wordt. 
 

Tip 4: Winged eyeliner

Wil jij een winged eyeliner maken? Breng dan eerst een gewone lijn aan en zet daarna aan beide kanten van je oog een stipje op de plaats waar je wilt dat de eyeliner wing stopt. Check of ze gelijk zijn en trek vervolgens de wing van buiten naar binnen, dus vanaf het stipje tot aan waar de eyeliner is gestopt.

via GIPHY

Tip 5: Wattenstaafjes

Trek op het einde een vochtig wattenstaafje langs de eyeliner om de lijn extra strak te krijgen (ook experts doen dit soms nog).

via GIPHY

Tip 6: Eyeliner

Gebruik een eyeliner met een superfijne stiftpunt. De L'Oréal Super Liner Perfect Slim heeft niet voor niks deze naam gekregen, want hij is super dun en super gepigmenteerd. Het is een all time favorite van de redactie, maar ook van veel beauty bloggers!
 

Tip 7: Grijs 

Vind jij een zwarte eyeliner te donker of intens? Kies dan voor een grijze variant, want grijs is zachter dan zwart. Grey is the answer! 

Welke vorm? 

Eyeliner kan veel voor je ogen doen, mits je wel de goede vorm eyeliner aanbrengt voor je ogen. Lees hieronder wat voor eyeliner er bij de vorm van jouw ogen past.

Amandelvormige ogen: Begin met een dunne lijn die steeds dikker wordt wanneer je richting de buitenkant van je ogen gaat.
 
Naar beneden staande ogen: Fake a lift! Breng alleen aan de buitenkant van je ooghoek een opwaartse lijn aan.

Omhoog staande ogen: Breng niet alleen op je ooglid eyeliner aan, maar maak ook een lijn in de buitenhoek van je onderste wimperrand om de symmetrie van je ogen te verbeteren. 

Ronde ogen: Creëer lengte door een lange cat eye aan de buitenkant van je ooghoeken aan te brengen. 

Beeld: GIPHY, Trend Alert, iStock
Deel dit artikel
Back to top