Beauty

8 geniale make-up hacks die je leven verbeteren

8 geniale make-up hacks die je leven verbeteren

Heb je het wel eens meegemaakt? Je staat naast een vriendin die zich aan het opmaken is en ze doet iets superhandigs met haar make-up. "Wow, good to know!" denk jij, want we verbeteren en versnellen onze beauty routine maar al te graag. Vandaag zijn wij even die vriendin en hebben we niet één, maar acht make-up hacks voor je. Wedden dat je ze nog lang niet allemaal kent?

Uiteindelijk draait het maar om één ding: het allermooiste resultaat voor jouw make-up en daarvoor zijn deze technieken en trucjes dan ook! Voor het gemak hebben we de hacks onderverdeeld onder de producten die je ervoor nodig hebt. Weet jij nog een superhandige hack? Deel hem dan in een reactie onder dit artikel!

Primer

HACK 1: zo maak je je foundation herfst-proof

We zitten nu in die akelige tussenperiode waarbij de zomer eigenlijk is vertrokken maar de herfst ook nog niet officieel is begonnen. Hoe je dat oplost met je foundation? Zo: Gebruik een primer, zoals de Master Prime Illuminating primer van Maybelline die micro-parels bevat, voor een prachtige glow (1). Meng jouw foundation met een paar druppels primer op jouw hand (2). Verdeel het over je gezicht en gebruik je vingers om het in de huid te blenden (3). Het resultaat is een gezonde kleur en glow op deze regenachtige dagen (4). Dankzij de primer blijft jouw basis ook nog extra lang zitten. 
 make up hack primer

 

HACK 2: verander de textuur van jouw oogschaduw

Je kunt ook primer mixen met oogschaduw zodat je een crème textuur krijgt. De kleur wordt niet alleen intenser waneer je het op je ogen aanbrengt, je maakt de oogschaduw gelijk langhoudend! Bonus!

Hack 3: Corrigeer rode plekjes

Wist je dat er ook kleur corrigerende primers zijn? De Master Prime Anti-redness primer (1) geeft je een mooie en egale huid én het camoufleert roodheid. De primer is groen van kleur, maar daar merk je niets meer van zodra je het uitsmeert. Breng een klein beetje aan op de rug van je hand (2) en dep de primer vervolgens op je gezicht. Je kunt hem over je hele gezicht aanbrengen of alleen op de rode plekjes, zoals je neusvleugels (3). Het resultaat? Een mooie egale huid (4). 
make up hack primer

Loose powder

HACK 4: MAAK JE GLOSSY LIPSTICK MAT

Oeps! Je hebt een lipstick aangebracht die veel te glossy is (1) en je zou liever voor een matte lip look gaan. Geen paniek. Het enige wat je nodig hebt is Master Fix setting + perfecting loose powder (2). Gebruik een klein kwastje, doop deze in de losse poeder en dep het voorzichtig op je glanzende lipstick (3). Ga door totdat je tevreden bent met het resultaat (4). Appeltje, eitje! 
make up hack lippen mat maken

Blush

Hack 5: gebruik blush als oogschaduw

Dit jaar heeft oogschaduw een echte comeback gemaakt. Het zijn met name beige- en roze tinten die erg populair zijn op onze oogleden. En laat blush nu net de perfecte kleur zijn hiervoor! Het Master Blush palette van Maybelline bevat verschillende kleuren blush, wat perfect is voor een trendy roze oogschaduw look.

HACK 6: BLUSH AANBRENGEN VÓÓR JE FOUNDATION

We dagen je hier uit om de vertrouwde volgorde van jouw make-up om draaien. Je breng namelijk eerst blush aan, bijvoorbeeld met het Master Blush palette (1 en 2) en vervolgens foundation. Dit doe je door op de 'randen' van de blush stipjes foundation te zetten (3) en vervolgens ga je dit blenden met een foundation kwast of je vingers. Waarom zou je het zo doen? Doordat je eerst blush aanbrengt en vervolgens met foundation blendt, schijnt de blush als het ware door de foundation heen en lijkt de frisse blush op je wangen onderdeel van je huid (4)! Oh-zo naturel..
make up hack blush aanbrengen

Bronzer

Hack 7: zo breng je dus bronzer aan

Niet voor iedereen is het zelfsprekend om te weten hoe of waar je bronzer aanbrengt. De één brengt het over haar gehele gezicht aan en de anderen alleen op de wangen. Wat nu eigenlijk de beste (en mooiste) manier is? Je wilt een ik-ben-net-terug-van-vakantie kleurtje op je gezicht, dus kies je de juiste kleur bronzer voor jouw huid uit het Master Bronze Palette en breng je aan op de punten waar de zon op je gezicht valt. Dit is dus op jouw voorhoofd, neus, jukbeenderen en kin. Gebruik een grote kwast voor een zo natuurlijk mogelijk effect.

Hack 8: LIFT je jukbeenderen

In de vorige hack vertellen we je dat je bronzer aanbrengt op de plekken waar de zon je gezicht raakt, onder anderen op je jukbeenderen. Maar wil je jouw jukbeenderen optisch liften? Breng de bronzer er dan net onder aan en breng highlighter bovenop jouw jukbeenderen aan! 


Welke hack vind jij het handigst?

Beeld: Trend Alert
Deel dit artikel
Back to top