Fashion

15 fouten waarmee jij je kleding verpest

Kleding, we geven er onwijs veel geld aan uit en hechten er veel waarde aan (lees: geen geld om je telefoonrekening te betalen, maar wel voor dat nieuwe jasje), maar we gaan er niet altijd even goed mee om. In dit artikel laat Cosmopolitan USA je de meest gemaakte fouten zien en geven zij tips over hoe je het beter wel kunt doen. 

1. Je gebruikt hangers van ijzerdraad
Hangers van ijzerdraad zijn niet gemaakt voor de wat zwaardere stoffen en zorgen ervoor dat het item zijn oorspronkelijke model verliest. Kies daarom liever voor hangers van vilt, die laaten ook geen tekens achter in de kleding. Ideaal voor blousjes van dunne, silky stoffen.

2. Je hangt je sweaters verkeerd op
Als je je truien of sweaters ophangt zoals normale T-shirts, zorgt de zwaartekracht ervoor dat de nek van de trui uitrekt. Vouw je truien daarom op zoals de onderstaande foto laat zien, of vouw ze op in je kast.

3. Je vouwt leren broeken
Dit zorgt ervoor dat er rimpels en vouwen in de broek (of ander lederen item) komen en dat is erg lastig om vanaf te komen omdat je lederen items niet kunt strijken of stomen. Daarom kun je beter de leren broeken ophangen, gebruik bijvoorbeeld visitekaartjes bij de clips om ervoor te zorgen dat er geen beschadigingen van de clips op je broek komen.

4. Je hangt kleding op in plastic zakken
Als je kleding ontvangt in plastic zakken, haal het er dan zo snel mogelijk uit. Textiel moet ademen en dat lukt niet in een plastic zak. Als er toch kreukels in de kleding komen terwijl deze in de kast hangen, dan komt dat omdat de kleding te dicht op elkaar hangt. 

5. Je stopt kleding te vaak in de droger
Te je kleding drogen kan de stof zwak maken, waardoor deze sneller kapot gaat. Dry-clean only betekent dat je het naar de stomerij moet brengen. Dry-clean betekent dat je het beter met de hand wassen en laten drogen.

6. Je stopt bh's in de droger
De hitte van de droger maakt het elastiek in de bh kapot. Laat je bh's daarom drogen over een hanger zoals op het onderstaande plaatje en niet aan de bandjes want dit zorgt ervoor dat ook deze uitrekken. 

7. Je leg je bh's op een hoop in de lade
Dit zorgt ervoor dat de cups hun vorm verliezen. Leg ze daarom neer zoals in een lingeriewinkel, achter elkaar.

8. Je stopt bikini's in de wasmachine en droger
Hierdoor vervaagt de kleur van de bikini en wordt de stof steeds dunner. Was je bikini's daarom liever met de hand en stop de ze niet in de droger.

9. Je gooit je natte sportkleren meteen in de wasmand
Dit gaat snel stinken. Hang ze daarom eerst even op aan een hanger tot ze droog zijn. 

10. Je strijkt dure stoffen
Een strijkijzer is vaak veel te heet voor dure dunne stoffen en kan beschadigingen achter laten alsje niet goed oplet. Hang ze daarom liever op in een steamy badkamer of breng ze naar de stomerij.

11. Je bewaart je schoenen in een doos
De beste manier om je schoenen netjes en in vorm te houden is om ze naast elkaar te bewaren op een schoenenplank of in een kast. 

12. Je bewaart sieraden aan haken
Bewaar de sieraden liever in kleine bakjes of mandjes, apart van elkaar zodat ze niet in de knoop raken en langer mooi blijven.

13. Je wast je jeans verkeerd
Was je jeans altijd binnenstebuiten en doe altijd de knoop en/of rits dicht. Dit is helemaal belangrijk met jeans die een mooie wassing hebben, door de jeans binnenstebuiten te wassen blijft deze langer mooi.

14. Je hangt tassen die je niet gebruikt op
Dit zorgt ervoor dat de hengsels uitrekken en dus sneller kapot gaan. Leg ze daarom liever op een plank in je kast.

15. Je vergeet een hoes om je dure tassen te doen
Vul je tassen die je niet gebruikt met oude T-shirts zodat de vorm langer mooi blijft en bewaar ze in speciale stofzakken zodat ook het textiel of leer mooier blijft.

Bron: Cosmopolitan USA

 

Deel dit artikel
Back to top