Fashion

Crop Tops voor ieder figuur

De mega 90's trend van de afgelopen seizoenen is voor sommige mensen een zegen en voor andere trendwatchers een reden om terug te gaan de tijdloze items omdat het naar hun idee die bij hun lichaams type past. Toch is de crop top trend voor ieder lichaams type te dragen als er goed voor gekeken naar de verschillende tops en combinatie outfits. 

Als we de catwalks en fit-as-hell bloggers en editors zien in crop tops denken we misschien dat deze look niet voor een ieder is weggelegd. Dit hoeft zeker niet het geval te zijn want als je de trend leuk vind, kan je hem gewoon dragen op jou manier. Of je nou atletisch gebouwd bent, een peer of appel lichaam hebt, 'plussize' of verlegen bent; jij kan deze look dragen op een manier waar jij je lekker bij voelt.

Lang&Dun

Als je lang en dun bent kan je los gaan met deze trend; probeer te experimenteren met leuke prints, motiefjes en spannende stoffen om de look bijzonder te maken. High-waisted rokken, broeken en shorts, tops met fringe, kant en minimalistische cuts zijn leuk om mee te spelen.

Curvy/ 'Plussize'

Kim Kardashian is een goed voorbeeld voor de curvy ladies out there of crop tops te dragen en juist het dunste deel van hun lichaam te accentueren waardoor curves een mooie spotlight krijgen. Voor 'plussize' dames lijkt deze trend misschien niet weggelegd maar dat is het absoluut wel! Iedere vrouw die trots is op haar prachtige lichaam kan met elke maat dragen wat ze wilt en de crop top valt hier zeker ook onder. Crop tops die mooi aansluiten aan het lichaam maar niet te strak zijn staan het mooist bij vollere ladies en natuurlijk tellen te klassieke regel van zwart= slimming ook, maar als jij tops met horizontale lijnen kan rocken; vooral doen!

Brede Schouders

Als je een 'reverse triangle' lichaam hebt (brede schouders, smalle taille & heupen)  lijken crops misschien tricky maar deze trend is juist perfect voor jou lichaam in combinatie met een volle rok. Een halter top staat vooral mooi bij jou bovenlichaam. De diagonale lijnen trekken de aandacht naar je neck en je schouders lijken smaller en je heupen iets breder waardoor je een mooi zandloper beeld krijgt.

Groter BH Maatje

Als je grotere borsten hebt ben je misschien al erg blij met deze look omdat je de meisjes het podium geeft. Als je hier minder comfortabel mee bent kan je de look van de Deense blogger Pernille Teisbaek kopieren door een top over een blouse te dragen. Pernille draagt een zwarte bustier over een witte blouse, maar je kan heel wat mixen en matchen met dit idee. Een comfy paar boyfriend jeans, een simpel schoentje en klaar! Ook kan je een wijdere 'boxy' top dragen waardoor hij sowieso groter valt en je taille smaller oogt. 
 

Petite

Als iemand ons laat zien hoe kortere vrouwen een crop top dragen is het editor Miroslava Duma. Miroslava combineert haar langere broeken en rokken met een crop top die een iets kortere voorkant heeft. Door de dip aan de achterkant en de voorkant die een stukje buik laat zien geeft het de illusie dat een lichaam langer is. Als je al helemaal langer wilt lijken kan je je top met een broek met verticale lijnen en hoge hakken dragen.

 

Peer

Als je een kleine bovenlichaam en breder onderlichaam hebt kan je dit proberen; een lichte top in dikke stof geeft de illusie dat je bovenlichaam iets breder is. Als je dit draagt met een paar high-waisted jeans lijkt je taille nog kleiner en je heupen ook. Gooi er nog een oversized blazer of cropped jasje over voor een editor-look. 
 

Bron

Deel dit artikel
Back to top