Beauty

6 tips voor vrouwen met hangende oogleden

6 tips voor vrouwen met hangende oogleden

Verdwijnt je oogschaduw voor een groot deel als je je ogen opent? En ben jij ook van mening dat het voor jou helemaal geen zin heeft om een winged eyeliner te zetten? Dit zijn de struggles die je herkent je hangende oogleden hebt... Maar je bent niet de enige, want dit is één van de meest gezochte make-up zoektermen op Pinterest. En het is echt niet zo erg als je denkt, wij hebben hier de oplossingen voor je! 

 

Gebruik altijd een primer op je ogen

Zorg ervoor dat je altijd primer gebruikt voordat je oogschaduw gebruikt. Met hangende oogleden heb je namelijk nog meer kans dat oogschaduw niet op zijn plek blijft zitten en in de plooien trekt.

 

Ga voor waterproof

Gebruik, indien mogelijk, zo vaak mogelijk waterproof formules. Zo verminder je de kans dat je oogmake-up uitloopt.

 

Kijk recht vooruit

De meeste van ons kijken omhoog of omlaag tijdens het aanbrengen van oogmake-up, maar voor vrouwen met hangende oogleden werkt het beter om recht vooruit te kijken tijdens het aanbrengen. Als je recht in de spiegel kijkt, zie je namelijk veel beter je arcadeboog.

 

Oogschaduw hoger aanbrengen

Verdergaand op het bovenstaande, kun je nu oogschaduw aanbrengen boven je arcadeboog, zodat de oogschaduw niet verdwijnt als je je ogen opent. Kies ook niet voor donkere oogschaduw tinten, dit werkt nadelig voor jouw ogen omdat ze zo wegvallen.

 

Vermijd glimmende producten

Breng geen highlighter aan op je wenkbrauwbot, dit weerspiegelt licht en benadrukt jouw hangende oogleden alleen maar. Tip: Gebruik alleen glanzende producten in het midden van je arcadeboog, zodat je een glinstering ziet als je met je ogen knippert.

 

Mascara

Bij het aanbrengen van mascara ben je waarschijnlijk vooral gefocust op je buitenste wimpers. Je kunt als je hangende oogleden hebt de nadruk het beste leggen op je middelste wimpers, zo verdoezel je jouw hangende oogleden en lijken  je ogen groter.


Heb jij nog een tip voor ons? Deel het hieronder in een comment. 

Beeld: Instagram @jennifer_lawrence_jlaw
Deel dit artikel
Back to top