Oogmake-up

Dit zijn alle do's en dont's van winged eyeliner

Dit zijn alle do's en dont's van winged eyeliner

Als er een onderdeel van make-up is waar bijna iedereen moeite mee heeft, dan is het eyeliner. Met name het tekenen van een wing vinden veel beauty lovers erg lastig. Wij begrijpen dat volledig want er kan zo veel fout gaan bij het zetten van dat perfecte zwarte lijntje.

Om jou te helpen bij het creëren van die prachtige look, hebben wij alle do's en dont's voor jou opgezocht. Dit is alles wat je wel en niet moet doen wanneer je een winged eyeliner op jouw ogen tekent.

Do: de juiste soort eyeliner gebruiken

Er bestaan verschillende soorten eyeliners die bedoeld zijn om hetzelfde doel te bereiken. Zo heb je een vloeibare eyeliner, een eyeliner pen, gel eyeliner en oogpotlood. De ene soort is niet per se beter dan de ander, ga daarom op zoek naar de eyeliner waar jij het beste mee overweg kan. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk. Deze eyeliner van Too Faced is één van onze persoonlijke favorieten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Too Faced Cosmetics (@toofaced) op

Do: begin bij de buitenste ooghoek

Begin met het tekenen van jouw wing bij het allerbuitenste hoekje van jouw oog. Hierdoor is het makkelijker om een lijn te zetten die er goed uit ziet vanuit ieder perspectief. Als je namelijk de lijn iets eerder begint dan kan dit ervoor zorgen dat de eyeliner er niet meer recht uitziet als jij jouw oog volledig opent. Trek daarom een recht lijntje schuin naar boven vanaf de buitenste ooghoek en verbind deze lijn met het bewegend ooglid. 

Do: veel oefenen

Eyeliner is lastig. Daarom is het ook niet zo gek dat het je een paar pogingen kost om de perfecte lijn te zetten. Neem daarom de tijd ervoor en wees geduldig. Er zijn verschillende hulpmiddelen die je kunt gebruiken wanneer je moeite hebt met het zetten van een strakke lijn, zoals een stencil of eyeliner stempels. De kunst zit 'm ook in het vinden van de juiste eyeliner voor jouw oogvorm en de look die jij wil creëren.

Don't: te dikke lijnen zetten

Dit klinkt misschien als een no brainer, maar een te dikke lijn kan jouw eyeliner look het tegenovergestelde effect geven van wat jij wilt. Dikke lijnen op kleine ogen of diepliggende ogen kan jouw kijkers nog kleiner laten lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Werk daarom met dunne lijntjes die je eventueel dikker kan maken wanneer je de juiste vorm te pakken hebt. 

Don't: plakband gebruiken om een rechte lijn te tekenen

Er zijn veel verschillende hulpmiddelen die je kunt gebruiken om een rechte lijn te kunnen tekenen. Plakband wordt hier vaak voor aangeraden, toch adviseren wij dit niet. Plakband is namelijk niet veilig om op de huid te gebruiken en kan huidbeschadiging veroorzaken. Ben jij benieuwd naar nog meer beauty tips die je beter niet op kunt volgen? Hier lees je er alles over.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Makeup Artist aus München (@makeupbyevva) op

Don't: je ogen straktrekken terwijl je eyeliner aanbrengt

Om te voorkomen dat jouw eyeliner een andere vorm krijgt dan je zou willen, kan je het beste jouw ogen ontspannen terwijl jij jouw eyeliner aanbrengt. Als jij jouw oog straktrekt tijdens het aanbrengen van de zwarte lijn, zal deze namelijk een hele andere vorm aannemen dan wanneer jij jouw huid loslaat. Daarnaast is het straktrekken van de huid rondom de ogen ook nog eens slecht voor de elasticiteit van jouw velletje. Ontspan daarom jouw ogen tijdens het aanbrengen van jouw winged eye en kijk recht vooruit in de spiegel. Zo zorg jij ervoor dat de lijn er recht uitziet vanuit iedere hoek.

Deze tips voor jezelf uitproberen? Shop dan hier onze favoriete eyeliners.

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top