Beauty

7 tips om nog sneller bruin te worden

7 tips om nog sneller bruin te worden

The sun is out! Dat betekent lekker (met zonnebrand!) in de zon liggen en een kleurtje krijgen. Lukt dat kleurtje krijgen niet zo snel bij jouw? We got your back! Deze tips zorgen ervoor dat je sneller een mooi kleurtje krijgt.

1. Go outside

Probeer zo veel mogelijk buiten te zijn om extra zon te pakken. Ga bijvoorbeeld buiten je nagels lakken, leren of eten. Alle kleine beetjes helpen! Ga jij over de grens van de zon genieten? Lees hier dan de onmisbare beauty tips voor je vliegreis.

2. Mirror, mirror on the wall…

Je hebt het vast wel een voorbij zien komen in een film, dames die met hun spiegels liggen te zonnen. Door de refelectie van het licht word je sneller bruin... ga jij het proberen?

 

3. Turn around

Wil je er zeker van zijn dat elk plekje van jouw lichaam een mooie kleur krijgt? Zet dan een timer elke vijftien minuten en blijf draaien!

4. Protect yourself

Insmeren is het belangrijkst als je de zon ingaat. Verbranden is namelijk niet fijn en is bovendien erg slecht voor je huid. Factor 30 is bijvoorbeeld perfect wanneer je een lichte normale huid hebt. Deze factor werkt niet als een sunblock, maar beschermt je wel. Smeer je gezicht bij voorkeur wel in met factor 50. Blijf ook regelmatig smeren als je langere tijd in de zon blijft. Heb je een gevoelige huid of heb je rood haar? Smeer dan altijd met factor 50.

5. Work,work,workout

Niet de leukste bezigheid tijdens het mooie weer, maar soms moet je er iets voor overhebben. Sporten in de zon zorgt er namelijk voor dat je sneller en egaler bruin wordt. Dit komt vooral door het zweten en het bewegen. Denk maar aan die hardlopers met hun mooie gebruinde benen. 

6. Watch the time

Als je de zon ingaat, kijk dan eerst even hoe laat het is. Ga je namelijk rond een uurtje of één de zon in, op het heetst van de dag, dan verkleur je sneller. Maar doordat je sneller verkleurt, krijg je sneller vlekken en word je niet egaal bruin. Ook kan je dan sneller verbranden, dus goed blijven smeren en ga bij voorkeur na drie uur pas de zon in.

7. Who knew this?

Worteltjes en tomaatjes, lekkere en gezonde snacks op een zonnige dag. Wist je ook dat deze twee groentjes jou helpen om bruiner te worden?! In deze groentes zitten namelijk de stof caroteen, deze stof bevordert het bruiningsproces. Je weet wat je te doen staat!

Ga jij ook de zon in? Laat ons weten welke tip jij uit tests.

Beeld: Instragram, @lorealmakeup, @karliekloss, @realbarbarapalvin

Deel dit artikel
Back to top