Beauty

De no make-up look: zo creëer je het

De no make-up look: zo creëer je het

Op social media kun je makkelijk een filter gebruiken, als je even make-uploos bent. Niemand die je opkomende puist, rode plekjes of wallen ziet. Wil je ook zonder make-up over straat, maar durf je nog niet volledig au naturel? Probeer dan de no make-up look! Wedden dat je niet anders meer wil?

1. Goede basis

Allereerst is een goede verzorging van je huid heel belangrijk. Je wilt natuurlijk een stralend huidje. Nou, moeilijk is het niet! Het enige wat je nodig hebt is een hydraterende dagcrème. Breng een dun laagje aan en zorg dat je het vervolgens even laat intrekken, zo’n vijf minuten. Begin daarna niet direct aan de make-up! Smeer eerst nog wat primer op je gezicht, zodat alles op z’n plek blijft.

2. Beetje foundation

Start vervolgens de no make-up look met een beetje foundation. Nee, je hoeft jezelf niet helemaal dicht te plamuren. Kies voor een licht dekkende foundation of ga voor een BB- of CC-cream. Deze foundationsoorten laten je huid nog ‘ademen’. Vergeet na de foundation niet je gezicht wat af te poederen. Doe dat op plekjes waar het erg veel glanst.

3. Concealer

Als je veel last hebt van plekjes of wallen, dan is concealer een goede, volgende stap voor de no make-up look. Gebruik een hydraterende concealer én een spiegel. Je wilt natuurlijk niet té veel op je gezicht smeren. Smeer het met je vingers uit over de plekjes, die je wilt verstoppen.

4. Bronzer voor de jukbeenderen

Na de foundation en concealer breng je vervolgens bronzer aan op je jukbeenderen, kaaklijn en haarlijn. Dit zorgt voor wat meer diepte in je gezicht. Bedenk je wel: less is more. Het blijft een no make-up look, hè?

5. Highlighter voor glow

Voor een goede no make-up look is highlighter zeker niet onmisbaar. Breng dit voorzichtig aan op je jukbeenderen, onder je wenkbrauwen en op het puntje van je neus. Vergeet ook de binnenkant van je ooghoeken niet voor een frisse en wakkere blik!

 

6. Blush op je wangen

Een beetje blush op je wangen zorgt voor meer levendigheid. Kies hierbij voor een tint die net iets donkerder is dan je eigen huidskleur. Voor een gezonde glow breng je de blush, met een blushborstel, aan op de appeltjes van je wangen.

7. Natuurlijke wenkbrauwen

We zijn bijna klaar met de no make-up look! Inmiddels ben je aangekomen bij de wenkbrauwen. Al hoef je niet veel te doen aan je wenkies. Je wilt het zo natuurlijk mogelijk houden, toch? Vooral als je van jezelf volle wenkbrauwen hebt, kun je deze stap overslaan. Is dat niet het geval? Teken het dan iets aan met een wenkbrauwpotlood.

8. Beetje mascara

Ben jij totaal geen ochtendmens? Je kunt een wakkere blik creëren met wat nude oogschaduw. Mocht je geen zin hebben in oogschaduw, kun je ook alleen een lijntje maken met wat oogpotlood. Krul vervolgens je wimpers en breng een beetje mascara aan. Eén laagje is meer dan genoeg voor je no make-up look! Less is more.

9. Lippenstift

Tot slot maken we de no make-up look af met een matte of glanzende lippenstift. Natuurlijk kies je wel voor lippenstift in een natuurlijke kleur is of bijvoorbeeld lichtroze. Je kunt ook alleen je lippen scrubben en wat lippenbalsem aanbrengen. It’s up to you!

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top