Oogmake-up

Zo creëer jij een prachtige smokey eye voor de kerst in 5 simpele stappen

Zo creëer jij een prachtige smokey eye voor de kerst in 5 simpele stappen

Het is al bijna kerst! Ben jij al helemaal voorbereid maar weet jij nog niet helemaal wat jij met je make-up wilt doen? Zoek dan niet verder! De smokey eye is de perfecte klassieke make-up look voor kerst en het is ook nog eens vrij eenvoudig om te creëren.

Als jij deze vijf stappen volgt, heb je binnen no time een prachtige smokey eye look voor de feestdagen.

1. Breng oogschaduwbasis aan

De beste start voor iedere oogschaduw look is het aanbrengen van een basis. Hierdoor blijft jouw look de hele avond zitten en is het makkelijker om kleuren te vervagen. Sla deze stap dus niet over voor het beste resultaat.

2. Breng een donkere kleur aan in de arcadeboog

Dan is het tijd voor de oogschaduw. Breng een matte kleur aan in de arcadeboog en vervaag met een kwastje deze langzaam naar boven. Gebruik een lichtere kleur er bovenop voor een mooie overgang. Het doel hier is om diepte te creëren. Dus zorg ervoor dat de kleur het donkerst is in de arcadeboog en steeds meer vervaagd is naarmate je meer naar boven gaat. Neem voor deze stap zo veel tijd als je nodig hebt. De mooiste make-up creaties kosten tijd.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NYX Professional Makeup (@nyxcosmetics) op

3. Tijd voor glitter!

Als je eenmaal tevreden bent met hoe de kleuren in de arcadeboog eruitzien, is het tijd voor glitter en glamour. Breng een glimmende oogschaduw en/of glitter aan op het bewegend ooglid, waar nog geen oogschaduw zit. Voor het mooiste resultaat kan je jouw kwastje een beetje nat maken met bijvoorbeeld een setting spray. Hierdoor wordt de oogschaduw nog feller en opvallender. Als je glitter gaat gebruiken, zorg dan voor een plakkerige basis waar de glitter aan kan blijven zitten. Breng ook een mooie highlight aan in de binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot om de look mooi samen te laten smelten.

4. Betrek ook de onderkant van je oog

Om van jouw ooglook een geheel te maken kan je ook jouw onderste wimperrand bij de look betrekken. Dit kan je doen door de oogschaduwkleur die je al in de arcadeboog heb gebruikt, ook op de onderste wimperrand aan te brengen. Gebruik hiervoor een kleiner kwastje. Vervaag de oogschaduw een klein beetje naar beneden. Sluit deze lijn vervolgens aan bij de oogschaduw op de bovenkant van het oog. Nu vormt de look een geheel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lustrelux (@katy) op

5. Finishing touches

Tot slot is het tijd om de finishing touches toe te voegen. Als je wilt dan kan je bijvoorbeeld nog eyeliner of oogpotlood aanbrengen. Of je dit doet, hangt volledig af van of jij dit zelf mooi vindt en of het past bij jouw look. Daarnaast mogen de wimpers ook niet ontbreken. Als je helemaal uit wil pakken met jouw look dan kan je nepwimpers gebruiken. Je wimpers krullen en mascara aanbrengen is natuurlijk niet minder mooi. Als je dit gedaan heb ben je klaar met jouw smokey eyes! Combineer de look met een mooie lipstick en dan ben jij helemaal klaar voor jouw kerstfeestje.

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top