Oogmake-up

Crème oogschaduw: zo breng je het aan als een pro

Crème oogschaduw: zo breng je het aan als een pro

Als je aan oogschaduw denkt, denk je waarschijnlijk eerst aan poeder. Maar oogschaduw is er natuurlijk ook in vloeibare of crème vorm. Als je een beginner bent met make-up is het werken met deze oogschaduws soms best intimiderend. Want hoe werkt dat nou eigenlijk precies? Wij leggen je uit hoe je deze oogschaduws aanbrengt als een pro!

Verschillende soorten crèmes

Crème oogschaduws bestaan in verschillende vormen. Je kunt ze bijvoorbeeld krijgen in een potje, in een stick of in een tube met applicator. Alle drie de producten kun je op een andere manier aanbrengen. De stick en applicator spreken voor zich. Deze kun je gewoon direct op de huid aanbrengen. Als je meer controle wil, kun je ook het product eerst op de achterkant van je hand aanbrengen en daarna met je vinger of met een kwast op je ooglid aanbrengen. Een product dat in een potje zit kun je met je vinger of met een kwast aanbrengen. Als je het belangrijk vindt dat je veel pigment op je ooglid krijgt, kun je het beste je vinger gebruiken. Als je het pigment liever rustig op wil bouwen, kun je het beste voor een kwast gaan. Een platte kwast werkt hier goed, maar een buffer kwastje is ook een hele fijne optie. Een concealer kwast is hier een goed voorbeeld van.

Een fijne oogschaduw in een potje is de Mac Paint Pot. Revolution heeft ook hele fijne crème producten. Deze oogschaduw met applicator is bijvoorbeeld erg mooi en makkelijk te vervagen.

Glitter vs. Mat

Hoe je de oogschaduw aanbrengt hangt af van de finish die je gebruikt. Als je voor een matte kleur gaat, kun je deze over het hele ooglid aanbrengen, ook in de arcadeboog. Deze kun je vervagen in je arcadeboog met een fluffy oogschaduwkwast. Een glitter kun je het beste met je vinger aanbrengen. Breng dit alleen aan op de plek waar je de glitter wil hebben. Je kunt dit heel voorzichtig blenden met een klein kwastje. Maar probeer om de glitter op de plek te houden waar je het hebt aangebracht voor het mooiste effect. Ben je nog op zoek naar een mooie glitter oogschaduw? De Glitter & Glow Liquid Eyeshadow van Stila is een hele fijne optie!

Combineren met poederoogschaduw

Je kunt een crème oogschaduw ook gebruiken als een soort oogschaduwbasis. Breng deze dan eerst aan op het ooglid en vervaag deze. Vervolgens kun je een poederoogschaduw hier overheen aanbrengen en vervagen. De crème dient hier als een extra intense basis. Hiermee bereik je een intensere kleur. Je kunt een glitter crème oogschaduw ook gebruiken als basis voor losse glitter. Hierdoor krijgt de glitter meer intensiteit en heeft het iets om aan te blijven plakken.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top