Oogmake-up

Geen oogschaduwbasis bij de hand? Zo maak je het zelf

Geen oogschaduwbasis bij de hand? Zo maak je het zelf

Oogschaduwbasis is een erg handig product. Het zorgt ervoor dat je oogschaduw langer en beter blijft zitten en het zorgt ervoor dat je oogschaduws mooier op je huid zitten en makkelijker vervagen. Als je vaak oogschaduw draagt is het dus eigenlijk een onmisbaar product. Maar soms heb je het even niet bij de hand, dit is hoe je dit probleem oplost!

Sla je skincare niet over

Veel mensen hebben een vettige huid, of specifiek vettige oogleden. Dit kan ervoor zorgen dat je oogschaduw minder goed blijft zitten en ook minder mooi aanbrengt. Je skincare kan hierbij helpen. Gebruik in de avond je meest rijke crèmes rondom je ogen om deze plekken goed te hydrateren. Als je huid goed gehydrateerd is, zal het ook minder overtollig talg aanmaken. Gebruik voordat je je make-up doet een moisturizer op waterbasis aan op je oogleden. Laat dit volledig drogen voordat je oogschaduw aanbrengt. Dit zorgt voor een goed gehydrateerde basis zonder vettigheid. Hiermee heb je een van de belangrijkste taken van oogschaduwbasis al te pakken. Probeer hiervoor bijvoorbeeld de Omega Water Cream Moisturizer van The Inkey List.

Gebruik concealer als basis

Concealer is een goed alternatief voor oogschaduwbasis. Breng een dun laagje aan op je oogleden en vervaag dit. Kies voor een concealer die lang blijft zitten en mat is. Dit trucje is ook erg handig voor wanneer je hyperpigmentatie hebt op je oogleden. Dankzij de concealer krijgen je oogleden wat extra dekking voor onder je oogschaduw. Hierdoor springen de kleuren van je oogschaduw er echt uit en valt wat eronder zit niet meer op. Vergeet je concealer niet af te poederen om te voorkomen dat deze in de lijntjes van je oogleden gaat trekken! 

Gebruik een crème oogschaduw als oogschaduwbasis

Crème oogschaduws zijn prachtige producten. Ze geven je oogschaduw een boost aan pigment en dienen als een goede basis voor je look. Ze dienen dus eigenlijk als een oogschaduwbasis met kleur. Breng een dun laagje van de oogschaduw aan op je ooglid en vervaag dit naar boven toe met een blending kwast. Je kunt de oogschaduw vervolgens als het ware afpoederen met de poederoogschaduws die je erna gebruikt. Door een crème oogschaduw te kiezen in een kleur die aansluit op de rest van je look, geef je de look dat extra beetje pigment waarmee je de look naar een hoger niveau tilt. Als je nog op zoek bent naar een goede crème oogschaduw, dan raden wij de Longwear Paint Pots aan van Mac.

Sla je setting spray niet over

Setting spray heeft een belangrijke taak. Het zorgt ervoor dat onze make-up goed blijft zitten gedurende de dag. We denken bij het aanbrengen hiervan vooral aan onze foundation, maar voor je oogschaduw werkt het natuurlijk ook! Spray daarom je gezicht wanneer je klaar bent met je look. Je kunt setting spray ook gebruiken om oogschaduws intenser te maken. Spray een beetje op je kwast wanneer je een glitteroogschaduw aanbrengt bijvoorbeeld. Dit trucje werkt trouwens ook erg goed voor highlighter! Een van onze favoriete sprays is de All Nighter Setting Spray van Urban Decay.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top