Face & Sculpting

Concealer: moet je het aanbrengen voor of na foundation?

Concealer: moet je het aanbrengen voor of na foundation?

Concealer is een onmisbaar onderdeel van onze make-up routines. Maar wanneer gebruik je dit product nou eigenlijk? Concealer kan gebruikt worden om oneffenheden mee te verbergen of om mee te highlighten. En het maakt zeker uit of je dit aanbrengt voor je foundation of erna. We bespreken wanneer je concealer voor foundation aanbrengt, en wanneer je het erna doet.

Concealer voor foundation

Stel, je hebt een puist op je kin die je echt heel graag wil wegwerken. Dan kun je het beste eerst hieraan werken voordat je aan je foundation begint. Als de plek die je wil bedekken erg rood is, kun je ook een color corrector gebruiken. Ga dan voor een groene of gele tint. Hoe donkerder jouw huid is, hoe donkerder de corrector moet zijn. Ga bij een diepere huidskleur voor een fellere groen om te voorkomen dat de corrector grijs oogt op je huid. Zodra je hiermee klaar bent kun je concealer aanbrengen. Kies voor een concealer die aansluit op jouw huidskleur. Breng de concealer alleen aan op de plekken die dit echt nodig hebben. Je kunt deze techniek ook gebruiken voor wallen. Vervolgens kun je dit afpoederen om ervoor te zorgen dat de concealer goed op zijn plek blijft zitten. Hierna kun je foundation aanbrengen. Wanneer je eerst concealer aanbrengt, zul je merken dat de oneffenheden minder zichtbaar zijn. Wanneer de concealer de bovenste laag is, valt dit een stuk meer op.

De conclusie is dus: wanneer je oneffenheden weg wil werken en deze het liefst onzichtbaar wil maken, kun je beter eerst concealer aanbrengen. Hierdoor heb je uiteindelijk ook minder product nodig!

Concealer na foundation

Concealer kun je ook gebruiken als een soort highlighter. Wanneer je foundation aan hebt gebracht is je gezicht een beetje plat. Het is allemaal één kleur. Om weer een beetje dimensie terug te brengen, kun je contouren en highlighten. Voor het beste resultaat kun je dit het beste na je foundation doen. Hierdoor kun je namelijk perfect zien hoeveel product je nodig hebt en waar je dit het beste kunt aanbrengen. Als je gaat highlighten kun je het beste een tint gebruiken die iets lichter is dan je eigen huidskleur. Breng de concealer aan op de hoge punten van je gezicht: je kin, neus, onder je ogen en je voorhoofd. Als je meer dekking nodig hebt kun je ook een beetje extra concealer toevoegen over je foundation. Maar vaak is het beter om in dit geval een beetje extra foundation te gebruiken.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top