Face & Sculpting

Dankzij deze hack breng jij je foundation perfect aan

Dankzij deze hack breng jij je foundation perfect aan

Het kleine make-upsponsje is het go to beautyproduct voor elke make-upliefhebber, die graag wat foundation aanbrengt. Het is ook een handig ding om een mooie, egale huid te creëren. Al ontdekten we op TikTok nu een beautyhack, waarbij je foundation nóg beter kunt aanbrengen. Weg met de beautyblender (oké, niet helemaal)! De spatel is hét product dat je nodig hebt tijdens je beauty routine.

Koreaanse beautyhack

Op TikTok komen veel verschillende beautyhacks voorbij: de een slechter dan de ander. Nu zijn mensen over deze beautyhack allemaal wel enthousiast, want het werkt als een tierelier. Blijkbaar laten we ons graag inspireren door de Koreaanse beautyinfluencers. Zo volgden we eerder al de Koreaanse beauty routine en ook nu hebben ze weer een handige make-uptip voor iedereen. De Koreanen zijn gewoon erg innovatief op het gebied van skincare en make-up. Wat ze doen? Zij brengen foundation aan op het gezicht met een spatel. Het is zeker niet makkelijk, maar het resultaat is flawless.

Foundation met spatel aanbrengen

Foundation aanbrengen met een spatel klinkt niet meteen als een simpele hack. Een sponsje of kwast is veel flexibeler. Toch lijkt de spatel een beter beautyproduct. Niet alleen heb je waarschijnlijk per keer minder foundation nodig, ook oogt je gezicht natuurlijk egaal. Nou, hoe werkt het dan precies? Verdeel allereerst je gezicht in verschillende delen. Dat werkt namelijk het beste in dit geval. Ga bijvoorbeeld van de ene wang, naar je voorhoofd, de andere wang en tot slot naar je kin en neus.

Egale huid

Oké, let's go. Doe allereerst een klodder foundation op je hand en haal dit met de zijkant van je spatel eraf. Vervolgens veeg je het voorzichtig uit over je wang van de binnenkant naar de buitenkant. Zorg dat je het bij deze eerste laag als goed egaal uitsmeert. Oefen ook niet te veel druk uit op je wang! Als alles goed gaat, vormt zich nu een dun laagje foundation op je huid. Ga hier vervolgens nog een paar keer overheen met je spatel. Dat wordt aangeraden door de make-up artists. Dep het tot slot nog na met je beautyblender, die je hopelijk nog niet had weggegooid. En voilà, je bent klaar met het eerste deel van je gezicht! Ga nu bij de andere delen van je gezicht dezelfde stappen na voor een natuurlijke, egale huid.

@jennypysh_ would y’all try this or na? #koreanmakeup #foundationhack #kbeauty #makeupspatula ♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz
@hudabeauty Apying foundation using a spatula by @erikatitus #makeuphacks #foryou ♬ original sound - Erika

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top