Beauty

Alles wat je wil weten over de Koreaanse 10-stappen beauty routine

Alles wat je wil weten over de Koreaanse 10-stappen beauty routine

Misschien heb je het weleens voorbij zien komen op TikTok of andere social media. K-Beauty (Korean Beauty) is namelijk erg populair en dat is niet voor niks! In Zuid-Korea vinden ze goede huidverzorging heel belangrijk. Het is om die reden dat hun beauty routine uit maar liefst tien stappen bestaat. Alleen hoe zit het precies met de Koreaanse 10-stappen beauty routine?

Wat is Koreaanse skin care?

Als je zo lang mogelijk een mooie huid wilt behouden, overweeg dan een overstap op de Koreaanse skin care. Door de uitgebreide 10-stappen beauty routine krijg je een extra goed gereinigde en prachtige, glowy huid. Het kost je dan wel wat meer tijd, maar het is het zeker waard voor de lange termijn. En zo moeilijk is het overigens niet.

Stap 1. Cleanser op oliebasis

De eerste stap van de Koreaanse 10-stappen beauty routine is een cleanser op oliebasis. Dit verwijdert alle make-uprestjes, talg en andere vettige vuilresten van je gezicht. Ook reinigt het je huid niet alleen, maar hydrateert het je huid meteen. Meng altijd wat water met de cleansing oil en gebruik het op een droog gezicht. Masseer vervolgens zachtjes je huid zo’n twee à drie minuten en spoel het daarna af met lauw water.

Stap 2. Cleanser op waterbasis

Stap twee van de Koreaanse 10-stappen beauty routine is dan nog een cleanser, maar deze keer een cleanser op waterbasis. Dit noemen ze ook wel de double cleansing. Met een water cleanser wordt de huid nog net wat dieper gereinigd. Dit verwijdert namelijk ook restjes van je cleansing oil en het kalmeert ook nog eens je huid. Daarnaast krijg je op de lange termijn minder last van onzuiverheden. Oh la la! Wat je moet doen? Masseer de water cleanser met je vingertoppen zachtjes over je vochtige huid. Spoel het daarna weer af met lauw water en dep je huid droog.

Stap 3. Exfoliant

Als je veel last hebt van puistjes en mee-eters, dan is een exfoliant heel goed voor je huid. Niet voor niks is dit ook een stap bij de Koreaanse 10-stappen beauty routine. Al is het niet een stap, die je dagelijks moet doen. Wees gewaarschuwd! Te vaak exfoliëren zorgt namelijk voor een geïrriteerde en rode huid. Dat wil je natuurlijk niet. De exfoliant breng je altijd aan na een reiniging. Wanneer je een fysieke scrub gebruikt, masseer je dit zachtjes met ronddraaiende bewegingen over je huid. Wees voorzichtig rond je lippen en ogen! Laat het vervolgens even intrekken voor een beter effect en spoel het daarna af met lauw water.

Pas trouwens altijd op met een gevoelige huid en test de exfoliant eerst uit. Als je meer dan een kleine tinteling voelt, kun je het beter weer eraf halen.

Stap 4. Toner

Een gezonde huid krijg je vooral door altijd goed te hydrateren. En dat doe je niet alleen met veel water drinken, maar kan ook met een toner. Een toner hydrateert je huid nog eens extra, waardoor je echt een frisse look krijgt. Je kunt toner met een wattenschijfje op je gezicht aanbrengen, maar het kan ook heel makkelijk met een mist spray. Dan spuit je het gewoon zo op je gezicht, wel vanaf zo’n twintig centimeter afstand van je gezicht. En natuurlijk even je ogen sluiten, wanneer je sprayt! Dep de mist daarna nog even zachtjes in de huid, zodat het goed absorbeert.

Stap 5. Essence

De volgende stap in de Koreaanse 10-stappen beauty routine is waarschijnlijk nieuw voor je. Essence is namelijk nog niet een heel bekend beautyproduct, maar wel heel goed voor een shiny huid. Het werkt redelijk hetzelfde als een toner, al is essence krachtiger. Niet alleen is het hydraterend, ook zitten er belangrijke plantaardige extracten en antioxidanten in essence. Deze ingrediënten helpen onder andere aan het verminderen van rimpels.  Je kan er nooit vroeg genoeg bij zijn! Essence breng je aan op een gereinigde huid en dep je goed totdat het helemaal is geabsorbeerd.

Stap 6. Serums/Spot treatments/Ampoules

Deze stap in de Koreaanse 10-stappen beauty routine is voor iedereen persoonlijk. Zo is een serum met vitamine C heel fijn, als je last hebt van donkere plekken op je gezicht. Ampoules daarentegen helpen om je huid te kalmeren.

Stap 7. Gezichtsmaskertje

Vervolgens is het tijd voor wat ontspanning. Gebruik een lekker gezichtsmaskertje om even tot rust te komen. Het populaire gezichtsmaskertje binnen de Koreaanse skin care is het sheet masker. Dit masker geeft je gezicht nog wat extra essence of ampoule.

Stap 8. Oogverzorging

Na het gezichtsmaskertje gaan we over naar de oogverzorging. De huid rond je ogen is een van de gevoeligste plekken op je gezicht. Hier krijg je ook het snelst last van rimpels (lachrimpels, anyone?). Daarom is goede oogverzorging heel belangrijk binnen de Koreaanse skin care. Breng ’s ochtends en ’s avonds een speciale oogcrème aan rond je ogen. Dep dit voorzichtig in je huid en zorg dat het volledig absorbeert.

Stap 9. Moisturizer

We zijn inmiddels bijna aan het einde van de Koreaanse 10-stappen beauty routine. De op één na laatste stap is de moisturizer. Eigenlijk is dit gewoon een van de basics voor goede skin care. Vooral als je een droge huid hebt, is moisturizer heel belangrijk. Het houdt je huid namelijk langer gehydrateerd. Dep de moisturizer zachtjes op een gereinigde huid.

Stap 10. Zonnebrandcrème

Tot slot eindig je je Koreaanse beauty routine met zonnebrandcrème. Huh, wat? Ja, zonnebrandcrème gebruik je niet alleen in de zomer. Ook in de koudere maanden is het goed om zonnebrandcrème te smeren. Dan veroudert je huid minder snel en we willen allemaal een jong huidje, toch?

@jameline.h 10 Complete Step Korean Skincare Routine ✨ #beauty #skincare #koreanskincare #fyp #foryou ♬ original sound - Jameline H
Deel dit artikel
Back to top