Face & Sculpting

Waarom iedereen op TikTok foundation met water mixt

Waarom iedereen op TikTok foundation met water mixt

Het liefst willen we allemaal een gezicht zonder oneffenheden. Daarom dragen sommige mensen graag een laagje foundation. Niet te veel, want we houden ook van een natuurlijke look. Ben je niet zo goed met foundation en schrik je ’s avonds vaak van hoe het eruit ziet? Misschien wordt het tijd om wat water bij de foundation te voegen.

Foundation met water: hoe werkt het?

De nieuwste beautytrends ontstaan tegenwoordig vaak op TikTok. Zo ook deze trend, waarbij mensen foundation met water mixen. Zo’n mix helpt voor een extra glowy gezicht. Daarnaast blijft de foundation beter zitten op je gezicht. Wat je moet doen? Vul een klein glas met een laagje water, ongeveer een vijfde deel van je glas. Vervolgens doe je hier wat vloeibare foundation in. Mix het nu met een kleine handmixer tot een mousse. Breng dit daarna met een grote kwast aan op je gezicht en dep het, zodat het een mooi laagje wordt.

@rose.friederike Frothing Foundation HACK 💫 #foundationhack #frothing #makeuphack #beautytips ♬ Storybook - Lukrembo

Lichter laagje foundation

Het voordeel aan een mix van foundation met water is, dat je een lichter laagje foundation hebt. En tóch creëert het een strak gezicht zonder oneffenheden. Daarnaast glanst je gezicht nog iets mooier. Belangrijk is wel om een foundation op waterbasis te gebruiken. Dan verdunt het makkelijker, zodra je het aanbrengt. Weet wel dat dit geen hydraterende foundation is. Voor een gehydrateerd gezicht kun je beter naar andere opties kijken, zoals de moisture sandwich techniek. Het mixen van foundation met water kost ook wel extra tijd. Al geeft het je gezicht wel een goede laag foundation.

foundation waterbasis estée lauder douglas
Double Wear Stay-In-Place bij Douglas

 

Bron: Byrdie
Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top