Beauty

Met deze truc vind je gemakkelijk de juiste kleur foundation

Het vinden van de juiste foundation is een heel karwei. Je moet natuurlijk de juiste formule vinden, textuur en, het belangrijkste, de juiste kleur. Merken zorgen er steeds vaker voor dat ze heel veel tinten uitbrengen om uit te kiezen, maar dat maakt het natuurlijk niet meteen makkelijker. Elk voordeel kent ook zijn nadeel.

Maar, niet getreurd! Er is weldegelijk een trucje waarmee je gemakkelijk de juiste foundation voor jouw huidskleur vindt. Zo werkt het: je kiest in de winkel de twee tinten die het dichtst bij jouw gezichtskleur zitten. Vervolgens ga je in natuurlijk ligt staan (buiten) en breng je allebei de kleuren op je gezicht aan. De ene kleur op de linkerkant van je gezicht en de andere kleur op de rechterkant van je gezicht.

Zorg ervoor dat je het op je kaak aanbrengt, zodat de kleur dichtbij je nek zit. De laatste stap is om in de spiegel te kijken en je ogen lichtjes dicht te knijpen. De kleur die nu het best lijkt over te lopen, is de foundation voor jou! 

In de winkel zelf is het eigenlijk onmogelijk om de juiste match te vinden, aangezien het licht voor een hele andere oogopslag zorgt. Niet alleen je huid lijkt een andere kleur, ook de foundation zelf. Dus loop vooral even naar buiten bij je zoektocht naar een nieuw product.Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top