Beauty

Dit is hoe jij jouw foundation er perfect uit laat zien

Dit is hoe jij jouw foundation er perfect uit laat zien

Ken je dat? Thuis ziet je make-up er flawless uit maar zodra je foto's terugziet van jezelf of in het daglicht stapt, schrik jij je rot. Wat is er misgegaan en hoe krijg ik nou wél die perfecte finish?

Als je bijvoorbeeld kijkt naar rode loper foto's denk je al snel dat celebrities een perfect huidje hebben. De realiteit is anders: ze hebben gewoon een goede make-up artist die hun perfecte looks tot in de puntjes verzorgt. Maar hoe krijgen zij dat voor elkaar? Hoe zorg je ervoor dat jij ook die flawless skin krijgt alsof je net bent opgemaakt door een professional?

Het is en blijft lastig om je foundation op een natuurlijke en mooie manier aan te brengen. Waar het vaak misgaat, is dat we maar één specifiek product gebruiken. We pakken onze foundation erbij, verdelen het goedje over ons gezicht en klaar. De trick is juist om gebruik te maken van meerdere producten en meerdere stappen om deze aan te brengen. 

Vandaag ga ik je helpen met deze basis: de juiste foundation kiezen, het aanbrengen ervan en het gebruik van extra producten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bobbi Brown Cosmetics (@bobbibrown) op

1. Kies de kleur die bij jouw huid en ondertoon past

Deze klinkt vrij logisch, maar dit is al vaak waar het misgaat. Als de kleur van je foundation niet matcht met jouw huid en ondertoon, ziet het er al gelijk minder natuurlijk en gek uit. Een goede tip: test de foundation daarom in de winkel op de huid van je nek in plaats van op je pols. Ook al is het natuurlijk makkelijker om 'm op je pols te testen, toch zie je in je nek sneller welke kleur perfect bij jou past. 

Ik ben er net zoals Bobbi Brown van overtuigd dat gele ondertonen het grootste deel van de huid flatteren. Ik heb zelf een roze ondertoon, waardoor ik altijd een foundation kies met een gele ondertoon. Zo hou ik de kleuren in balans. Ik heb gemerkt dat als ik ga voor een koele tint (roze ondertoon), dat ik er heel roze uit ga zien. Dit wil ik juist vermijden omdat ik al roze ben van mezelf. Dit kan ook andersom werken, heb je een heftige gele ondertoon? Dan is het handig om te kiezen voor een foundation met juist een roze tint om de kleuren in balans te krijgen. Het is een kwestie van uitproberen!

2. Mixen maar

De tweede tip die ik je wil meegeven, is dat jij je foundation moet mixen met skincare products. Hierbij kan je ook weer je persoonlijke voorkeur kiezen. Voor een natuurlijke finish kan je eerst dagcrème aanbrengen, deze laten intrekken en dan foundation eroverheen doen. Ook een goede tip: een klein beetje olie op je gezicht. Waarom zou je olie op je gezicht smeren? Door dit goedje eerst op je huid aan te brengen voordat je je foundation opdoet, krijg je een gezonde gloed (die niet vet is) en een gladde structuur. Vooral omdat de wintermaanden eraankomen is dit een goede tip omdat je velletje dan vaak wat droger wordt door het koude weer. 

 

3. Vingers, kwast of toch een beautyblender?

Hier is eigenlijk geen fout antwoord, vooral niet bij vloeibare producten. Door experts wordt wel vaak aangeraden om een kwast te gebruiken bij het aanbrengen van poeder. Ongeacht welk product je gebruikt, het beste is om het goedje in ronddraaiende bewegingen aan te brengen op je gezicht. Op deze manier zet je de bloedcirculatie van je huid op gang en smelt het product in je poriën voor een perfecte finish. Als je gebruikt maakt van de beautyblender (ook mijn favoriet) is het belangrijk dat je de foundation in je huid blijft deppen. Niet vegen dus! Als je de foundation met een beautyblender op je huid veegt, krijg je strepen en dat wil je niet. Ook een tip die ik je wil meegeven: doe de foundation eerst op je hand voordat je het op je gezicht smeert. Op deze manier kan je de hoeveelheid die je nodig hebt beter bepalen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bobbi Brown Cosmetics (@bobbibrown) op

4. Maak gebruik van een mooie bronzer, blush of highlighter

Of alledrie. Meestal als je alleen je foundation hebt aangebracht, zie je er een beetje grauw uit omdat er geen andere kleuren meer te zien zijn in je gezicht. Dat is bij mij in ieder geval wel zo. Als je hier geen last van hebt of de kleur juist prima vindt, kan je het ook zo laten en deze stap overslaan. Na het aanbrengen van foundation kan je ervoor kiezen om bronzer te gebruiken voor een sunkissed look. Gebruik een bronzer nooit over je hele gezicht, alleen op de plekken waar je gezicht het snelst bruin wordt. Denk aan je voorhoofd, je neusbrug en je jukbeenderen. Een blush breng je aan op de appeltjes van je wangen om zo meer kleur in je gezicht terug te brengen. Een tip is om te lachen, zo zie je perfect waar je de blush aan moet brengen. Gebruik je bronzer én een blush? Probeer deze dan een beetje met elkaar te blenden voor een mooie finish. Highlighter geeft je gezicht een mooie, gezonde glans waardoor je look echt straalt. 

 

5. Poeder is niet altijd nodig om je look te finishen

Als jij je foundation hebt aangebracht, grijp je al snel naar een poeder. Dit is in feite niet altijd nodig. Natuurlijk kan je een poeder gebruiken om de meeste glans van je gezicht te halen, maar een face mist doet ook wonderen. Door een face mist krijg je niet dat cakey effect wat poeder soms wel geeft. Je krijgt een mooie gehydrateerde gloed en de make-up versmelt met elkaar. Zo pak je het aan: houd het product op minimaal tien centimeter afstand van je gezicht. Spray daarna kruislings over je eroverheen voor een optimaal resultaat. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top