Gezichtsverzorging

Je gezicht optimaal hydrateren: dit is de 'moisture sandwich' techniek en zo werkt het

Je gezicht optimaal hydrateren: dit is de 'moisture sandwich' techniek en zo werkt het

Een goede moisturizer is een essentieel onderdeel van een effectieve skincare routine. Het reinigen en exfoliëren van je gezicht kan ervoor zorgen dat je huid droog aanvoelt, dus moet je deze goed hydrateren met de juiste producten. En precies hiervoor is er een nieuwe techniek: de moisture sandwich techniek! Dit is wat het inhoudt en hoe jij het zelf toe kunt passen.

Wat is de moisture sandwich techniek?

De moisture sandwich techniek vindt zijn origine op het sociale mediaplatform Reddit. De techniek heeft voornamelijk te maken met je huidverzorgingsproducten aanbrengen in laagjes en je gezicht vochtig maken tussen de stappen door. Het idee erachter is het volgende: als je een licht product aanbrengt op waterbasis op een al vochtige huid, en hier een dikkere crème overheen smeert, blijft het water langer op de huid en heeft het dus meer tijd om de huid te hydrateren.

Zo pas je de techniek toe

Deze huidverzorgingstechniek kun je toepassen op zowel je gezicht als op je lippen. Om te beginnen met de lippen: hiervoor kun je het beste je lippen eerst nat maken met water. Vervolgens breng je een lichte moisturizer aan die je opvolgt met een dikker lippenbalsem. Ga voor de moisturizer voornamelijk op zoek naar producten met ingrediënten die dol zijn op water, zoals glycerine.

Voor het gezicht werkt de techniek bijna hetzelfde. Hierbij moet je alleen rekening houden met acne. Dikke crèmes aanbrengen over een puistje kan er voor zorgen dat de acne verergert. Er komt namelijk minder zuurstof bij, wat kan irriteren. Daarnaast is het voor mensen met een droge huid aan te raden om vaseline te gebruiken als een soort nachtmasker! Dit product is bedoeld om vocht vast te houden en werkt dus ideaal voor deze techniek.

De voordelen

Door deze techniek toe te passen, heeft je huidverzorging mogelijk een stuk meer effect. Door het water dringen je producten veel makkelijker door de huid en kunnen ze beter hun werk doen. Mocht je deze techniek willen proberen, houd er dan wel rekening mee dat deze techniek bedoeld is voor hydraterende producten. Dit werkt dus niet met producten als retinol. Daarnaast is vaseline een goed product om te gebruiken, maar houd er rekening mee dat vaseline niet alleen vocht vasthoudt. Het houdt ook talg en ander vuil vast. Zorg er dus voor dat je huid goed gereinigd is voordat je het gebruikt en vermijd eventueel de techniek volledig als je snel last krijgt van acne.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top