Face & Sculpting

De 4 grootste foundation no-no’s

De 4 grootste foundation no-no’s

Met een goede foundation heb je de hele dag een perfecte en vlekkeloos uitziende huid. Het mag in ieder geval niet opvallen dat je het op hebt. Maar wanneer je foundation fout aanbrengt - denk aan een borstelveeg hier, een pancake effectje daar - is het opeens héél duidelijk dat je het wél gebruikt hebt. Dat is het laatste wat we willen! Je leest hier vier foundation missers en hoe je ze kunt voorkomen.

 

Fout #1: Jouw nek en gezicht matchen niet

Dé truc om deze twee wel te laten matchen is door gebruik te maken van de drie-streep truc. Maak drie strepen langs de kaaklijn; één streep met een foundation die lichter is dan je huid, één met een tint waarvan je denkt dat het de perfecte match is en een laatste streep met een warmere kleur dan jouw huidskleur. De foundationtint die naadloos aansluit bij de nek is de beste keuze. Zit jouw match er niet bij? Probeer de kleuren dan eens te mengen.
 

Fout #2: Zichtbare poriën

Deze misser kun je heel makkelijk voorkomen door een primer te gebruiken en je foundation in een roterende beweging aan te brengen met een kwast. 
 

Fout #3: Niet het geschikte product voor jouw huidtype

Als het de huidverzorging aangaat houden we rekening met ons huidtype. Voor foundation geldt eigenlijk hetzelfde. Wil je een flawless skin? Kies dan een soort die voldoet aan de behoeftes van jouw huid. Zo heeft een droge en vochtarme huid een andere soort nodig dan een vette huid.


Fout #4: Pancake effect

Dit is misschien wel de grootste misser, het beruchte pancake effect. Oftewel, een foundation die te dik is aangebracht en dus ontzettend zichtbaar is op de huid. De sleutel is; less is more en bouw de laagjes rustig op. Begin in het midden van je gezicht, werk naar buiten toe en blend het geheel met een spons of een kwast. Zo krijg je geen zichtbare randen.

The answer to all your foundation struggles?

We hebben hierboven de meestvoorkomende foundation fouten voor jou opgesomd en wat je kunt doen om ze te voorkomen. Maar first things first, uiteindelijk begint het allemaal met het kiezen van de juiste variant. Een lastige klus, want er zijn behoorlijk veel verschillende soorten op de markt. Maybelline heeft een nieuw product dat misschien wel het antwoord is op al jouw foundation struggles; de Fit Me! Matte + Poreless foundation. 

Fit Me! Matte + Poreless - verkrijgbaar in zes verschillende tinten - past zich aan aan de ondertoon en textuur van jouw huid en geeft een natuurlijke matte finish. Daarnaast is deze fijne foundation geschikt voor de normale tot vette huid. De exclusieve formule met micro-poeders beheerst glans en verbergt poriën. (De primer kun je dus overslaan!) And last,- but not least; géén pancake effect. Yes!
 

Finish the look

Maak jouw flawless face look helemaal af met de Fit Me! Concealer, de perfecte aanvulling op de Fit Me! Matte + Poreless foundation. Je gebruikt hem om donkere kringen onder je ogen, vlekjes, of kleine onzuiverheden op je huid te verdoezelen. Ook deze concealer is er maar liefst in zes tinten, dus jouw kleur zit er altijd bij. Bijzonder aan dit product is dat de formule zo is samengesteld dat de tint zich aanpast aan jouw huid en daardoor een heel natuurlijk resultaat geeft. Leuk detail; het is een van de meest geliefde concealers in reviews, onder beauty bloggers en zelfs Kendall Jenner is volgens eigen zeggen helemaal enthousiast! De Fit Me! Concealer is momenteel verkrijgbaar bij Bol.com.

Wedden dat je met deze tips de hele dag een mooie egale huid hebt?
En niémand die ziet dat je foundation draagt...

Beeld: iStock, - Instagram @maybelline
Deel dit artikel
Back to top