Beauty

Zo pas jij jouw foundation aan van seizoen tot seizoen

Zo pas jij jouw foundation aan van seizoen tot seizoen

Heb je eindelijk dé perfecte foundation kleur gevonden - wat super moeilijk is - en dan verdwijnt je tan of word je juist bruiner. Om altijd een mooie tint op jouw huidje te hebben die bij jou past, is het belangrijk dat jij je foundation verandert per seizoen (net als dat jij je skincare routine zou aan moeten passen).

Wij leggen aan je uit hoe jij je favoriete foundation lichter en donkerder maakt, zodat het elke seizoen bij jouw huidskleur matcht!

 

Foundation lichter maken

Met moisturizer of zonnebrandcrème

Moisturizer is niet alleen het perfecte ingrediënt om jouw foundation dunner te maken, maar ook om het lichter te maken. Een combinatie van foundation en hydraterende crème zorgt voor een glowing finish. Precies wat je nodig hebt in de koudere maanden wanneer jouw huid er droog en dof uitziet. In de zomer kun je het combineren met zonnebrandcrème!

Met primer

Het kan zijn dat jouw moisturizer je foundation te veel verdunt. In dat geval kun je het proberen met een druppeltje hydraterende primer. Pluspunt: je make-up blijft langer zitten.

 

Foundation donkerder maken

Met bronzer

In de zomer kun je gemakkelijk jouw foundation donkerder maken met een vloeibare bronzer die bij jouw zongebruinde huid past. Gebruik niet te veel bronzer en mix het niet met elkaar. Breng bronzer strategisch aan op de plekken waar je ook natuurlijk bruiner bent, in plaats van over je hele gezicht. Je kunt in de zomer ook de foundation skippen en alleen bronzer gebruiken voor een meer geloofwaardige tan.

Mixen

Mix jouw favoriete foundation met dezelfde variant in één of twee tinten donkerder. Schaf ook dezelfde foundation aan in één of twee tinten lichter zodat jij de perfecte kleur hebt gedurende het hele jaar!

 
Beeld: Photo by Jess @ Harper Sunday on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top