Gezichtsverzorging

Je skincare routine aanpassen op de lente en zomer doe je zo

Je skincare routine aanpassen op de lente en zomer doe je zo

Je huid heeft een andere soort verzorging nodig in de warmere maanden. Onze wintergarderobe maakt plaats voor luchtige kledingstukken en eigenlijk is het niet heel gek dat onze skincare producten ook vervangen moeten worden. Vooral de zon heeft hier mee te maken.

De redenen waarom (en hoe) je jouw huidverzorgingsroutine zou moeten aanpassen aan de lente en zomer, vertellen we jou hier.

Hydratatie

Onze huid heeft in de lente en zomer ook hydratatie nodig, vooral als zonnebaden jouw favoriete hobby is. Zorg dat jij je huid goed blijft hydrateren van buiten én van binnen. Heel veel water drinken dus! Een zware moisturizer kan je blijven gebruiken of ruil het tijdens de warme seizoenen om voor een serum met hyaluronzuur. Het hydrateert jouw huid, het heeft een lichte consistentie én het geeft je gezicht een mooie glow.

 

Vermijd jij het liefst de zon? Dan kan jouw flink hydraterende moisturizer worden vervangen met een luchtigere gelcrème of lichte moisturizer. Een gel moisturizer zonder olie is perfect om de dag mee af te ronden. Bewaar deze in de koelkast voor een verkoelend en verfrissend effect.

Toner

Wanneer het echt warm weer wordt (lees: hittegolf), kun je het beste ook een toner toevoegen aan je huidverzorgingsroutine. Een toner zal het overtollige vuil van je huid verwijderen die wordt veroorzaakt door zweet en andere producten, bijvoorbeeld van jouw cleanser of zonnebrandcrème.

 

Scrubben

Scrub je huid wekelijks om dode huidcellen te verwijderen en om ervoor te zorgen dat je huid egaal blijft (vooral belangrijk als jij egaal bruin wil worden). Let op! Scrub niet vóór dat je gaat zonnebaden - je kunt dan sneller verbranden en risico lopen op huidschade. Doe dit 's avonds.

SPF

Smeer je altijd in! Ook in de koude maanden is het goed om een crème met SPF te gebruiken. Gebruik in de lente en zomer een zonnebrandcrème speciaal voor je gezicht (breng het ook aan op je borst en nek) en het liefst een variant met vitamine C. Verwerk deze anders in een serum of moisturizer. Antioxidanten zoals vitamine C kunnen pigmentatieproblemen door de zon voorkomen.

 

Oogcrème

De huid rondom je ogen heeft ook liefde en dus een goede hydratatie nodig. Dit velletje is super dun en een oogcrème kan puffiness en mogelijke rimpels verminderen.

Water-based foundation

Gebruik het liefste geen crèmefoundation, maar juist een tinted moisturizer of BB-crème zodat jij je huid van je gezicht kan laten ademen. Is een foundation voor jou echt een must? Kies dan eentje op waterbasis.

Beeld: Photo by Aiony Haust on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top