Beauty

Nooit meer make-up op je kleding dankzij deze tips

Nooit meer make-up op je kleding dankzij deze tips

Hoe vervelend zijn de make-up vlekken die je wel eens in je shirt krijgt tijdens het aan- of uittrekken. Niet alleen wanneer dit thuis gebeurt is het vervelend, maar ook wanneer dat leuke item in de winkel helemaal geruïneerd is door make-up. Vanaf nu niet heb je daar geen last meer van dankzij deze tips!

Hack: gebruik een sjaal

In het modewereldje wordt deze hack al veel gebruikt, maar vanaf nu ook bij jou thuis. Iedereen heeft wel een sjaal in de kast liggen. Hang de sjaal over je hoofd en gezicht heen. Trek jouw shirtje, topje, jurkje of ander kledingstuk over je hoofd. Zo wordt de sjaal tegen jouw gezicht aan geduwd en komt de overige make-up hierin. Nooit meer make-up op jouw kleding!

Tips voor nooit meer kleding met make-up vlekken

#1 Gebruik een settings spray. Dit zorgt ervoor dat je make-up de hele dag blijft zitten en ook minder afgeeft.

#2 Poeder je gezicht af. Ook een transparante poeder zorgt ervoor dat je make-up minder afgeeft.

#3 Gebruik waterproof make-up. In waterproof make-up wordt een formule gebruikt die ervoor zorgt dat de make-up niet op jouw shirtje belandt.

#4 Niet over je hoofd. Dit kan natuurlijk niet met alle shirtjes, maar je kunt proberen om eerst je voeten door het shirt te doen en dan naar boven te brengen. Zo weet je zeker dat het item niet wordt verpest.

 

Werken de tips niet voor jou? Of ben je in een hurry helemaal vergeten dat je een knalrode lippenstift op had? Lees hier hoe je deze vlek alsnog kan verwijderen.

 

Beeld: Instagram, @lorealmakeup

Deel dit artikel
Back to top