Fashion

Met deze trucjes zorg je er gemakkelijk voor dat je kleding niet meer statisch is

Met deze trucjes zorg je er gemakkelijk voor dat je kleding niet meer statisch is

In de winter hebben we vaak last van statische elektriciteit. Je trekt je leukste trui uit de kast, maar vervolgens blijft deze de hele dag aan je lichaam plakken. Daar worden we natuurlijk niet vrolijk van en daarom hebben wij een paar tips voor je verzameld om je statische kleding te ontladen. 

Het liefst wil je dat je kleding perfect zit en dat je er de hele dag niet meer naar om hoeft te kijken. Gelukkig kan je het één en ander doen om al dat geplak te voorkomen.

1. Antistatisch droogtrommeldoekje

Om snel van de statische elektriciteit af te komen, kan je bijvoorbeeld je jurk tegen een antistatisch droogtrommeldoekje wrijven. Wrijf het doekje aan de binnenkant van de jurk en als het goed is zal de elektriciteit nu in het doekje gaan zitten in plaats van in je kleding.

2. Antistatische spray

Een ander trucje om snel weer van die vervelende elektriciteit af te zijn, is om een antistatische spray te gebruiken. Spray op alle plekken waar de jurk tegen je lichaam plakt en je bent er zo weer vanaf!

3. Haarlak

Haarlak werkt ook heel erg goed om je kleding weer mooi te laten zitten. Spray een dun laagje haarlak op de binnenkant van je kleding en zorg ervoor dat je dit ongeveer op 30cm afstand doet. Je wil natuurlijk niet dat je kleding stijf gaat staan van de haarlak, dus je mag zuinig zijn.

4. Geaard metaal

Deze ken je waarschijnlijk al wel. Metaal dat direct in de grond gaat zorgt ervoor dat alle statische elektriciteit van je lichaam verdwijnt. Denk bijvoorbeeld aan een hek van metaal of een kraan. Kijk wel goed uit dat het echt geaard metaal is, anders kan je een hele vervelende schok krijgen.

5. Water

Naast haarlak en antistatische spray, kan je ook gebruik maken van water. Vul een plantenspuit met water en spray vervolgens elk plekje in waar je voelt dat je kleding aan je lichaam plakt. Je hoeft zeker niet te veel te gebruiken en zodra het water is opgedroogd zal de stof niet meer statisch zijn.

6. Lotion

Naast dat je lichaam erg blij met je is als jij je insmeert met lotion, kan je huid er ook niet meer statisch geladen van worden. En als je huid niet statisch kan worden, zal je kleding dit ook niet kunnen blijven. Dit trucje werkt niet als je hele outfit statisch geladen is, maar wel als er een paar plekjes zijn.

7. Wasverzachter

Dit is een preventief trucje, maar deze werkt echt het beste! Als jij je kledingstukken wast met wasverzachter, zal je zien dat ze niet meer statisch geladen zullen zijn. Hoef je ook niet meer moeilijk te doen als je het al aan hebt!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top