Fashion

Zo weet je welke kleur kleding het beste bij jouw huidskleur past

Zo weet je welke kleur kleding het beste bij jouw huidskleur past

Je hebt vast wel eens een kledingstuk in je handen gehad waarvan jij je afvroeg of de kleur je wel mooi zal staan. Het kan lastig zijn om te bepalen welke tint kleding goed bij je past. In dat geval kun je het beste kijken naar de kleur van je huid. 

Hoe weet je welke kleur huid je hebt?

Ga voor de spiegel staan en houd een wit papiertje naast je gezicht. Lijkt je huid roze- of blauwachtig? Dan heb je een koele ondertoon. Zie je meer geel en oranje terug in je huid? Dan heb je een warme ondertoon. Als je helemaal geen roze of geel tinten terugziet, dan heb je een neutrale kleur. 

Koele huidskleur

Als je een koelere huidskleur hebt dan staan vooral kleuren als felblauw, donkerrood of donkerpaars mooi. Maar ook nude kleuren kun je heel goed hebben, denk hierbij aan lichtroze of lila. Draag je liever een wat meer neutrale kleur? Dan kun je het beste kiezen voor grijs, wit of donkerblauw. 


Gebreide Trui Lila bij Hm.com


Wollen Trui Donkerblauw bij Hm.com

Warme huidskleur

Bij een warme ondertoon is het mooi om warme kleuren aan te trekken. Denk hierbij aan rood en oranje, maar ook goud en geel zullen mooi staan. Als je wilt gaan voor wat diepere kleuren dan kun je het beste kiezen voor blauw, lichtgroen, donkergroen of turquoise. Neutrale kleuren die je mooi staan zijn crème, wit, lichtbruin of taupe. 


Trui Met V-hals Lichtgroen bij Hm.com


Fluffy Trui Rood bij Hm.com

Neutrale huidskleur

Met een neutrale huidskleur kun je heel goed nude- en pastelkleuren hebben. Denk bijvoorbeeld aan een mooie perzikkleur, maar ook pastelpaars, blauw- en groentinten staan jou prachtig. Als je wat meer van de donkere kleuren bent dan kun je het beste kiezen voor donkergroen of donkerblauw.


Ribgebreid Vest Lichtblauw bij Hm.com


Trui Blauw bij Hm.com

Beeld: Getty images
Deel dit artikel
Back to top