Beauty

Je kan parfum dus beter niet op de huid spuiten als je dit wilt voorkomen

Je kan parfum dus beter niet op de huid spuiten als je dit wilt voorkomen

Het antwoord lijkt heel voor de hand liggend. Je spuit parfum gewoon in je nek, op je pols en hoogstens nog wat tussen je decolleté en klaar. Maar heb je wel eens nagedacht wat voor effect dit kan hebben? Wij kwamen erachter dat je parfum hier namelijk beter helemaal niet kunt aanbrengen. 

Je hoort altijd dat je parfum moet spuiten op plekken waar het een beetje 'warm' is. Dus in je nek of op je borst, bij je polsen, je knieholtes, achter je oren en in je elleboogholtes. Toch kon je dit eigenlijk beter maar niet doen.

Niet op de huid

Nee, parfum breng je dus het beste niet aan op de huid. Waarom? In parfum zit alcohol en dat droogt  je velletje uit. Hierdoor kan je dus eerder last krijgen van huidveroudering in de nek en de andere plekken waar je altijd parfum spuit. Wedden dat je dit eigenlijk liever niet wilt?

Waar moet het dan?

Er wordt dus geadviseerd om parfum juist aan te brengen op je kleding en in je haar. Begrijp me niet verkeerd: een klein beetje. In de meeste parfums zit namelijk alcohol en dat is niet heel goed voor je lokken maar die zullen zichzelf sneller herstellen dan je huid. Spray het liefst een beetje in de punten, die zijn meestal toch een beetje dood (ja, sorry). Ga daarom ook niet los op je hoofdhuid, want dan kun je nogal last krijgen van jeuk en branderigheid en dat wil je niet. 

Je kunt natuurlijk ook een speciaal parfum gebruiken voor het haar. Bekijk hieronder onze favorieten.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top