Lipstick

Deze kleuren lipstick staan fantastisch bij jouw huidskleur!

Deze kleuren lipstick staan fantastisch bij jouw huidskleur!

Er bestaan duizenden supermooie kleuren lippenstift en het liefst zou jij ze allemaal willen dragen. Niemand houdt je tegen, maar er zijn toch een aantal kleuren lipstick die beter staan bij jouw huidskleur en ondertoon. 

Geen idee wat voor huidskleur jij hebt? Er bestaan een aantal tips en tricks om erachter te komen. Wij helpen je met het kiezen van de juiste kleur lipstick!

Wat is jouw huidskleur en ondertoon?

Jij hebt een lichte huid als zilveren sieraden jouw huid doen oplichten en je hebt een donkere huidskleur wanneer gouden sieraden goed bij jou staan. Als beide bij jouw huid passen, heb jij waarschijnlijk een neutrale of medium huid. Ook kun je kijken naar je huid aan de binnenkant van je arm. Wanneer jouw aderen goed te zien zijn, heb je een lichte huid en zo niet, een donkerdere huid. Je hebt een warme ondertoon als je groenige aderen hebt, een koele ondertoon met paarsblauwe aderen en een neutrale ondertoon met groenblauwe aderen. Weet je het nog steeds niet? Bij cosmeticawinkels zoals Douglas of Ici Paris XL kan je altijd bij een professional terecht die jou kan vertellen wat voor huidskleur en ondertoon jij hebt.

Lichte huidskleur

Bij een lichte huidskleur passen nude- en abrikoostinten. Roze en lichte koraalkleuren staan ook super goed. De tinten die niet zo mooi bij een lichte huidskleur staan, zijn tinten met een bruine en gele ondertoon.

 

Medium huid

Donkerroze, donkerrood en bessenkleuren staat mooi bij een medium huid. Felrood, te lichte of koffiekleuren zijn een no-go.

 

Medium huid met groene ondertoon

Verschillende tinten bruin, donkerbruin/rood én donkere bessenkleuren staan mooi bij jouw huidskleur. Voor roze lippenstiften hoef jij niet te kiezen.

 

Medium huid met gele ondertoon

Donkerbruin of een donkere bessenkleur staan goed bij een medium huid met een gele ondertoon. Allerlei rijke kleuren met gele ondertonen staan jou mooi. Roze, licht oranje en rode lippenstift kun je beter overslaan.

 

Donker tot zeer donkere huidskleur

Pruimenkleur, rood en chocoladetinten staan geweldig bij een donkere tot zeer donkere huidskleur. Lichtere bruintinten zoals karamel en walnoot staan mooi overdag en paarse kleuren in de avond. Kies niet voor lippenstiften met een oranje ondertoon.

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top