Fashion

Kom erachter welk kleurtype je bent en welke kleur kleding het beste bij jou past

Kom erachter welk kleurtype je bent en welke kleur kleding het beste bij jou past

Mocht je ooit van de term 'kleurtypes' hebben gehoord, dan weet je wat vast dat er een zomer-, lente-, herfst- en wintertype is. Zo niet, dan leggen we je graag uit hoe dat zit. Kom erachter welk type jij bent en welke kleur kleding jij voortaan het beste uit het rek kan pakken.

Kleur is erg belangrijk in mode. Vaak kies je bij het kopen van kleding voor je favoriete kleuren en de tinten waarvan jij denkt dat deze goed bij je zullen staan. Misschien weet je niet eens dat er ook allemaal verschillende types zijn. Deze worden bepaald aan de hand van je uiterlijk en ieder type heeft zo zijn eigen kleurenpalet, die het beste bij deze persoon zullen staan. Wij hebben alle kleurtypes op een rijtje voor je gezet met daarbij hun kleurenpalet, zodat jij gemakkelijk weet wat het beste bij jou staat en een stukje gemakkelijker shopt.

Zomertype

Bij een zomertype denken we gauw aan iemand met een gebruinde huid en een warme tint haar. Toch is het juist het tegenovergestelde. Ben jij het zomertype? Dan heb je een lichte, tot bleke huid en vind je huid het moeilijk om de zon op te nemen. Je hebt blauwe, grijze of lichtgroene ogen en erg blond haar. Je bent dan ook, zoals ze het noemen, een koel type. Het is voor een zomertype mooier om zachte kleuren te dragen. Ga bijvoorbeeld eens voor rustige en pastelachtige tinten die jouw huid complimenteren, zoals lichtblauw of lichtroze. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Leia Sfez (@leiasfez) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door JANKA POLLIANI (@polliani) op

 

Lentetype

Mensen die onder de term lentetype vallen, hebben meestal een warmere kleur haar dan het zomertype. Meestal gaat dit om blond haar zoals goudblond of een rossige tint. Hun ogen zijn vaak groen, blauw of een lichtere kleur bruin. Ben jij een lentetype? Dan heb je vaak een wat lichtere huid maar heeft deze wel een warme ondertoon met hier en daar een sproetje. Zij kunnen het beste allerlei frisse kleuren dragen, aangezien deze hun huid leven geeft en het mooist staat bij hun haarkleur. Ga voor kleuren als lichtgeel, lichtoranje of turquoise. Harde kleuren zoals wit en zwart kun je beter laten liggen, aangezien die niet veel goeds doen voor je huidskleur. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Trine Kjær (@trinekjaer_) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sabina Socol (@sabinasocol) op

 

Herfsttype

Als je tot de herfsttypes behoort dan staat één ding centraal: warme kleuren zijn jouw go-to. Je huid en haar zijn meestal het tegenovergestelde van elkaar, dit betekent dat je haar vaak licht is (dit kan bruin zijn maar ook donkerblond) en je huid daarentegen weer wat donkerder. Dit kan ook andersom voorkomen. Het is daarom het mooiste om warme kleuren te dragen die niet erg opvallen. Dit zorgt voor rust in je gezicht. Kies daarom voor kleuren als donkergroen, bruin of oranje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Felicia Akerstrom (@fakerstrom) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Syana Laniyan (@asos_syana) op

Wintertype 

Het laatste type van de vier is het wintertype. Een wintertype heeft meestal heel donker haar, donkere ogen en een koele huid. De ondertoon van de huid is vaak roze. Speciaal aan dit type is dat felle kleuren erg mooi staan. Ze laten je donkere features stralen en geven je een iets frissere uitstraling. Kleuren die het mooist staan, zijn alle soorten felle kleuren. Tip: vermijd hele donkere kleuren aangezien deze je vaak grauw maken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Trine Kjær (@trinekjaer_) op

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top