Fashion

De leukste Nederlandse fashionblogs

Haast iedere fashionista heeft er wel een, een eigen fashion blog. En niet alleen in Amerika vinden we veel creatief blogtalent, ook ons eigen kikkerlandje stikt van het creatieve brein op het gebied van fashion. Tijd om de leukste Nederlandse blogs onder de loep te nemen.

Move over, Chiara Ferragni (The Blonde Salad), Julie Sariñana (Sincery Jules) en Aimee Song (Song of Style). Wij hebben namelijk Negin, Lizzy en Linda en nog veel meer succesvolle bloggers. We zetten er 10 op een rij die heel lekker gaan en waar we ook best wel trots op zijn! We doen het lang niet zo gek voor zo'n klein landje...

Love-Aesthetics
Ivania startte in 2005 haar blog Love-Aesthetics en sindsdien is haar blog uitgegroeid tot een website, die de focus niet meer alleen op fashion heeft liggen. Op Love-Aesthetics kun je terecht voor beauty, interieur, places en de DIY's, afkomstig van Ivania's creatieve brein. Ivania's kracht zit hem zonder twijfel in haar ongelofelijk sterke beeld. Ze heeft oog voor alles van mooi is, zoals de titel luidt heeft ze love for aesthetics

De leukste Nederlandse fashionblogs

Rasberry & Rouge 
Rebecca Laurey is de blondine achter de blog Raspberry & Rouge. Op deze 'personal style diary' deelt Rebecca haar ervaringen op het gebied van fashion, lifestyle en reizen. Raspberry & Rouge bestaat sinds 2011 en het gaat goed, want Rebecca was namens Nederland het gezicht van Topshop bij Zalando en ze ontwierp een tas voor het tassenmerk O My Bag.
 
De leukste Nederlandse fashionblogs
 
Six Feet From The Edge
Debbie van Six Feet From The Edge (SFFTE) deelt op haar blog onder andere haar heerlijke stijl en liefde voor sneakers. De immer fresh-faced blogger heeft een verzameling sneakers waar je u tegen zegt en dit past goed in haar garderobe, die een gebalanceerde mix is van sportief en vrouwelijk met een Scandanavian feel. Naast haar outfits, deelt ze haar wishlists, aankopen en inspiratie op haar blog. 
 
Six Feet From The Edge
 
Queen of Jetlags
Go go, rush rush girl Noor de Groot was constant on the move en vloog heel de wereld over. Omdat ze op prachtige plekken kwam én over een goede dosis fashion sense beschikt, besloot ze in 2013 een platform in de vorm van een blog op te starten, genaamd Queen of Jetlags. Noor is nog maar net begonnen maar haar fashion stories, travel do's en don'ts en blog tips & tricks maken haar populair in the scene
 
Queen of Jetlags
 
Chapter Friday is de website van all around business chick en professionele blogger Yara Michels. Misschien zegt de titel This Chicks Got Style je meer, maar Yara besloot dit jaar om haar persoonlijke blog in te ruilen voor een lifestyle website, gerund door meerdere redacteuren met een focus op fashion, career en living. Op Chapter Friday vind je onderwerpen als gezonde recepten, carrière tips, inspirerende interviews en gelukkig... outfits! Toch blijft het kopje Yara's Corner ons roepen...
 
Chapter Friday
 
Linda Tol
Linda maakte dankzij haar looks snel naam in de modewereld. Met haar platinablonde coupe, boyish looks en androgyne stijl weet zij altijd op te vallen in a crowd. Ze wordt er dan ook altijd tussenuit gepikt door streetstyle fotografen en het is dan ook niet gek dat je ons Dutch Streetstyle Icon spot in een Italiaanse Vogue, Spaanse Harper's Bazaar of Franse Marie Claire. Ze begon als Lifestylehunter en lanceerde in 2013 Lindatol.com. Tegenwoordig ruilt Linda Amsterdam steeds vaker in voor Milaan, onder andere voor haar bijdrage aan de Italiaanse Glamour. You go girl!
 
Linda Tol
 
De überknappe Negin Mirsalehi groeide binnen een jaar uit tot blogfenomeen, met name dankzij Instagram, waarmee zij destijds heel slim wist om te gaan. Met miljoenen volgers uit 145 verschillende landen is Nederland allang te klein voor Negin; ze reist daarom heel de wereld over voor haar blog en samenwerkingen.   

Negin Mirsalehi

 
Lizzy van der Ligt begon haar blog in 2011 als een verzamelplek voor inspiratie, maar al snel ging het om haar persoonlijke stijl en outfits draaien. "Duh, I mean - look at her!" Lizzy studeert all around styling en woonde een half jaar in Parijs voor een stage. Dat Lizzy succesvol is, wijst uit in het aantal samenwerkingen dat Lizzy heeft, met onder andere Forever21 en Levi's. Naast haar blog werkt ze ook als stylist voor Scotch & Soda, maar uiteindelijk wordt ze de hoofdredacteur van Vogue Paris. 
 Lizzy van der Ligt
 
Billie Rose is de personal style blog van de vrolijke Rosanna. Rosanna post niet alleen outfits, waarop haar eigen elegante stijl te zien is; ze brengt haar volgers ook foto's van internationaal fashion crowd, ze deelt haar fashion buys en items die ze graag zou willen. Daarnaast laat ze zien wat haar inspireert, om op haar beurt, jou weer te inspireren. 
 
Net als Yara en Ivania, behoort ook Sabrina Meijer tot de Nederlandse bloggers van het eerste uur. Net als hen startte Sabrina AfterDRK als een persoonlijke style blog, maar ook deze is uitgegroeid tot een website waar je tegenwoordig ook terecht kunt voor beauty en lifestyle. Sabrina heeft twee redacteuren in dienst. Gelukkig zien we nog wel outfits van Sabrina voorbij komen.
 
AfterDRK
 

Neem jij ook regelmatig een kijkje op Nederlandse modeblogs? Zo ja, welke blog is jouw favoriet?

Deel dit artikel
Back to top