Beauty

5 x fouten waardoor je foundation er niet mooi uitziet

5 x fouten waardoor je foundation er niet mooi uitziet

Laten we eerlijk zijn: de juiste foundation vinden voor jouw huidtype is al geen gemakje. De tint moet precies matchen bij jouw huidskleur, om een optimaal effect te bereiken. En hé, dat is natuurlijk wel wat we willen bereiken wanneer we foundation aanbrengen! Maar wist je dat je foundation niet alleen valt of staat met de juiste kleur en structuur, maar des te meer met de manier waarop je hem aanbrengt? 

Om je een aantal veelvoorkomende fouten bij het aanbrengen van foundation te besparen, hebben wij ze op een rijtje gezet. Zo ga jij voortaan met een flawless huidje door het leven. 

 

1. Je brengt je foundation te snel aan

Wanneer jij je huidverzorgingsproduct niet goed laat intrekken voordat je foundation aanbrengt, begin je al met de verkeerde basis. Laat wat tijd zitten tussen het aanbrengen van de verschillende producten, zodat ze ieder de tijd hebben om goed in te trekken. Omdat je foundation als laatste 'dekking' voor een egale teint dient, is het belangrijk dit te doen op een goed gehydrateerde basis voor een egale finish. Hierbij is het wél belangrijk dat je huid de voeding eerst opneemt. Wanneer je je foundation direct over je moisturizer of dagcreme aanbrengt, blijft er als het ware een vochtige mengelmoes van foundation en crème op je gezicht achter.

2. Je gebruikt geen primer

Het liefst wil je natuurlijk dat je foundation de hele dag mooi blijft zitten. Hiervoor is het toch echt nodig om voorafgaand aan je foundation een primer aan te brengen. De juiste primer zorgt voor een egale finish en een mooie dekking, zonder dat de foundation in de poriën trekt en in lijntjes gaan zitten. Dat willen we natuurlijk niet! Gelukkig is het probleem eenvoudig op te lossen met een primer die aansluit bij de behoeften van jouw huid, zodat de basis voor de foundation precies goed is. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Coucou Club (@thecoucouclub) op

3. Je smeert de foundation niet goed uit

Een flinke dot op je neus en die wrijf je een beetje uit richting voorhoofd, wangen en kin. Toch? Liever niet! Voor een mooi effect verdeel je je foundation licht over je gezicht én een beetje over je oren en hals. Vergeet ook niet om de foundation goed uit te smeren richting de haargrens. Wij hebben ons door experts laten vertellen dat de beste manier om geen plekjes over te slaan is om van binnen naar buiten te werken. Het maakt ons niet heel veel uit waar je begint met uitsmeren, zolang je het maar goed doet. Tip: heb je een mooie huid die niet veel camouflage nodig heeft? Smeer dan niet je hele gezicht vol met foundation, maar enkel de plekjes die wat extra aandacht nodig hebben. Ook hierbij is de regel weer: góéd uitsmeren, zodat de tint mengt met je eigen huidskleur. 

4. Je gebruikt niet de juiste tools

Breng jij je foundation het liefst aan met je vingers? Hoewel ieder zijn voorkeuren heeft voor het aanbrengen van make up, kan de manier van aanbrengen het resultaat flink beïnvloeden. De kwasten die jij gebruikt voor het aanbrengen van je foundation kunnen dan ook het verschil maken. Een vloeibare of crème foundation kun je bijvoorbeeld het beste aanbrengen met behulp van een syntetische poederkwast. Gebruik je een poederfoundation? Dan werkt een kwast van natuurlijk haar beter, omdat deze haartjes de poeder beter opnemen dan een synthetische variant. Ook kun je kiezen voor een beauty blender, voor een streeploos resultaat zonder vlekken. Met een (schone!) vinger kun je dat effect ook bereiken. 

5. Je geeft je huid niet wat het nodig heeft

Natuurlijk, foundation en concealer geven je huid dat egaliserende laagje dat het soms nét even mist. Toch weten we allemaal dat make-up oneffenheden maar tijdelijk verdoezelt, maar het probleem niet bij de kern aanpakt. Probeer ten eerste make-up en huidverzorgingsproducten te gebruiken die jouw huidtype ondersteunen. Soms kan een simpele stap zoals het overstappen op natuurlijke huidverzorging een verschil maken. Een gezonde leefstijl zal ook bijdragen aan een gezonde huid. De Oosterse gezondheidsleer Ayurveda gaat er bijvoorbeeld vanuit dat gezondheid van binnenuit komt, en valt of staat met de juiste voeding. In dit artikel lees je meer over de betekenis van Ayurveda. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Coucou Club (@thecoucouclub) op

Beeld: Getty images
Deel dit artikel
Back to top