Face & Sculpting

Poeder vs setting spray: welke gebruik je wanneer en waarom?

Poeder vs setting spray: welke gebruik je wanneer en waarom?

Wanneer jij in de ochtend jouw make-up aanbrengt wil jij natuurlijk dat dit de hele dag mooi blijft zitten. Er bestaan verschillende producten die bedoeld zijn om jouw look zo lang mogelijk mooi te houden. De twee meest voorkomende producten zijn poeder en setting spray.

Waar zijn deze producten eigenlijk precies goed voor en wanneer gebruik je welke precies? Wij zoeken het voor je uit.

Poeder

Poeder is een product dat jij zonder twijfel al gebruikt tijdens jouw dagelijkse make-up routine. Dit product is bedoeld om de huid te matteren en make-up op zijn plek te houden. De belangrijkste redenen om dit product te gebruiken, zijn wanneer je vloeibare producten aangebracht hebt en deze op zijn plek wilt houden, of om glans op het gezicht te verminderen als je een vettige huid hebt. Poeder is zeker onmisbaar wanneer je concealer draagt onder jouw ogen. Dit voorkomt namelijk dat het product in de fijne lijntjes onder jouw ogen gaat zitten. Poeder is in veel situaties een onmisbare stap. De perfecte poeder voor jouw huid en wensen vinden, is dus jouw tijd zeker waard.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Laura Mercier (@lauramercier) op

Welke poeder past bij mij?

Poeders zijn er in verschillende soorten, dekkingen en kleuren. Ten eerste kan je de keuze maken tussen een losse poeder of een compact poeder. Zoals de naam als zegt is een losse poeder een daadwerkelijk poeder dat net als meel los van elkaar zit. Dit soort is makkelijker aan te brengen in grotere hoeveelheden, bijvoorbeeld voor de baking techniek. Jammer genoeg veroorzaakt dit vaak iets meer troep dan wanneer je een vaste poeder gebruikt. Je kan een losse poeder het beste aanbrengen met een poederkwast of een make-upspons. Een vaste poeder werkt het beste met een kwast. Vaste poeders zijn ideaal om mee te nemen om jouw make-up bij te kunnen werken gedurende de dag, omdat deze licht en makkelijk mee te nemen zijn. Houd ook rekening met de dekking en kleur. Wil jij extra dekking toevoegen aan jouw basis? Gebruik dan een poeder met een hogere dekking en een kleur die overeenkomt met jouw huidskleur. Als jij geen behoefte hebt aan extra dekking is een doorzichtige poeder ideaal. Het hangt allemaal af van persoonlijke voorkeuren.

Setting spray

Als jij nog een beetje nieuw bent in de wereld van make-up, is setting spray misschien nog iets wat jou niet zo bekend voorkomt. Setting spray is, zoals de naam al zegt, een spray die jij aanbrengt op jouw gezicht na en soms ook voor jouw make-up. Dit product heeft als doel om de make-up langer op zijn plek te houden en soms ook een specifieke finish te geven. Zo heb je setting spray die bedoeld is om de huid te matteren terwijl anderen bedoeld zijn om de huid een natuurlijke gloed te geven. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Urban Decay Cosmetics (@urbandecaycosmetics) op

Zo gebruik je het

Bij het gebruik van setting spray is het belangrijk om niet te dicht op je gezicht de spray te gebruiken. Houdt de spray minimaal 35 centimeter bij jouw gezicht vandaan. Dit voorkomt dat er te grote druppels op jouw gezicht terecht komen die jouw make-up zouden kunnen verpesten. Spray ook altijd met jouw ogen dicht, je wilt dit product natuurlijk niet in jouw ogen krijgen. Gebruik de mist op ieder gedeelte van het gezicht. Spray eerst in het midden, dan op het voorhoofd en vervolgens nog aan allebei de zijkanten van jouw gezicht. Hierdoor sla je geen enkel stukje over en zal de spray voor jouw volledige look werken. Laat de spray drogen zonder eraan te zitten en wanneer het zo ver is, ben jij klaar om de deur uit te gaan. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top