Beauty

Met dit trucje fix je elke gebroken poeder en het werkt écht

Het is op z'n zachst gezegd balen als je in de ochtend lekker staat te make-uppen en je poeder valt uit je hand. Wat voor poeder dan ook, het breekt zo in duizend stukjes en dat is zeker geen pretje... Zeker niet als het je o-zo-geliefde favoriet is. Om over de kosten nog maar te zwijgen.

In plaats van dat je naar de winkel moet rennen om weer een fortuin uit te geven aan een nieuw product, is er ook een trucje die de gebroken stukjes gemakkelijk weer één geheel maakt. Klinkt goed, toch? Het magische ingrediënt: medische alcohol. 

Hoe hoger het percentage alcohol is, hoe beter dit trucje zal werken. Alles wat je nodig hebt zijn je gebroken stukjes poeder (in het doosje) en 'pure' alcohol. Dit kan je bijvoorbeeld vinden bij de Kruidvat of de Etos. 

1. Stop alle gebroken stukjes terug in het doosje en duw ze samen totdat ze weer op hetzelfde niveau terechtkomen.
2. Laat een paar druppels van de alcohol op de poeder vallen en probeer de make-up weer smooth te krijgen. Je mag alcohol blijven toevoegen totdat de normale textuur weer een beetje terug is. 
3. Nu is het tijd om te wachten! Je kan de poeder het beste een nachtje laten staan, zodat je zeker weet dat je make-up weer helemaal tiptop in orde is!

Nog steeds een beetje vaag? Deze video legt je stap voor stap uit hoe het moet! Dat scheelt weer heel wat poeders die de prullenpak in verdwijnen. 

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top