Face & Sculpting

Poederfoundation aanbrengen als een pro: zo doe je het!

Poederfoundation aanbrengen als een pro: zo doe je het!

Foundation aanbrengen is een van de meest tijdrovende onderdelen van een make-up routine. Het aanbrengen ervan en het vervagen kan even duren als je werkt met een vloeibare formule. Poederfoundation werkt juist erg snel! Maar hoe verschilt het van vloeibare producten? En nog belangrijker: hoe breng je het juist aan? 

Vloeibaar vs poeder

Poederfoundations verschillen veel van vloeibare producten. Niet alleen omdat je het op een andere manier aanbrengt, ook omdat het product anders werkt. Vloeibare foundations kun je bijvoorbeeld opbouwen. Als je meer dekking wil, kun je bij veel foundations makkelijk een beetje extra product aanbrengen. Bij poederfoundations werkt dit vaak niet. Deze foundations geven je al snel een poederige look als je er te veel van aanbrengt. Ga daarom voor poeder wanneer jij doelt op een natuurlijke look.

Daarnaast geven vloeibare foundations vaak verschillende looks. Zo kun je gaan voor een natuurlijke glow of juist een matte finish. Poederfoundations zijn eigenlijk altijd mat. Dit maakt ze een ideale keuze voor mensen met een vettig of gecombineerd huidtype.

Zo breng je poederfoundation aan

Stap 1: Hydrateer de huid

Voordat je aan een make-up look begint is het altijd goed om de huid te hydrateren. Poederfoundations hechten zich beter aan een gehydrateerde huid.  Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de dagcrème van Embryolisse, een favoriet van veel professionals!

Stap 2: Breng concealer aan

Normaal gesproken zou je eerst foundation aanbrengen en daarna concealer, bij poederfoundation werkt het andersom. Je kunt namelijk geen vloeibare producten aanbrengen over poeder. Breng daarom eerst concealer aan op de plekken waar je een beetje extra dekking nodig hebt. Bijvoorbeeld onder de ogen of op oneffenheden. Vervaag dit met je vingers, een spons of een kwast. 

Stap 3: Concentreer de poederfoundation in je T-zone (optioneel)

Heb jij een vettige huid of een vettige T-zone? Dan is het aan te raden om je poederfoundation hier te concentreren. Breng het product aan met een vochtige spons en druk het product in de huid. Het is goed om hier iets meer product aan te brengen dan op de rest van je gezicht zodat je niet gaat glimmen gedurende de dag. Een van onze favoriete poederfoundations voor de vettige huid is de Original SPF 15 foundation van Bare Minerals.

Stap 4: Breng de foundation aan

Nu je de extra vettige plekjes hebt aangepakt kun je de foundation aanbrengen op de rest van je gezicht. Dit kun je doen met een spons of met een kwast. Kies je voor de spons? Duw het product dan rustig in de huid. Ga niet wrijven, zo verlies je namelijk dekking. Kies je voor een kwast? Laat deze dan zachtjes over het gezicht glijden om het product te verspreiden en deze te vervagen.

Extra tip!

Heb je behoefte aan iets meer dekking? Spray dan een beetje setting spray of je kwast of spons voordat je de foundation aanbrengt. Pas op dat je hier niet te veel van gebruikt omdat de foundation niet te nat mag worden. Laat je tool even kort drogen voordat je het product ermee oppakt. Spray tot slot nog een beetje spray over je gezicht nadat je de foundation hebt aangebracht zodat het de hele dag prachtig blijft zitten. Ga hiervoor bijvoorbeeld voor de All Nighter spray van Urban Decay.

 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top