Gezichtsverzorging

Dit zijn dé 4 tips voor een egale huid

Dit zijn dé 4 tips voor een egale huid

Een mooi velletje, dat willen we allemaal. Voor sommige is het de normaalste zaak om elke dag een egale huid te hebben. De meeste van ons moeten toch echt wat moeite doen. Ook wij herkennen ons hierin, het krijgen van een egaal velletje is niet per se moeilijk maar vergt wel wat tijd. 

Hoe zorg jij voor een mooie huid? Je huid, je grootste orgaan, is ook gelijk het meest persoonlijke orgaan. De gebruiksaanwijzing voor je velletje is bij iedereen anders. Toch zijn er een paar universele dingen die bij iedereen helpen. Met deze tips heb jij binnen no-time een mooie huid. 

1. Hydrateren

Deze tip lijkt alles op te lossen, ja echt waar. Voor een egale huid is het noodzakelijk om genoeg water te blijven drinken. Water helpt tegen huidveroudering, droge velletjes en veel meer. Maar niet alleen water drinken is noodzakelijk. Hydrateer je velletje ook met producten. Maskers met hydraterende ingrediënten zoals komkommer of watermeloen helpen een hele hoop. 

 

2. Reinigen

Voor een egaal velletje is het regelmatig reinigen van je huid een echte must. Op deze manier verwijder je dode huidcellen. Dode huidcellen zijn vaak de reden dat jij een doffe huid hebt. Verwijder je deze met, bijvoorbeeld, een cleanser? Dan ziet je huid er daarna waarschijnlijk zacht en helder uit. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lush Cosmetics North America (@lushcosmetics) op

3. SPF

Ook deze tip noemen we vaker maar blijft reuze effectief: gebruik echt elke dag SPF. Waarom? In zonnestralen zit veel meer dan alleen zon. Schadelijke stoffen kunnen ervoor zorgen dat je huidverouderingsproces met een rap tempo wordt versneld en dat je huid er weer dof uit gaat zien. Let wel goed op het type product dat je koopt. In sommige producten zitten veel schadelijke stoffen en weinig stoffen die écht helpen bij zonbescherming. 

 

4. Primer

Draag je make-up? Denk er dan over na om over te stappen naar een primer op siliconenbasis. Door de ondoordringbare basis die je smeert met deze primer, is je make-up een stuk gladder en dus egaler. Ook je poriën zullen een stuk minder zichtbaar zijn door deze primer. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door CHANEL BEAUTY (@chanel.beauty) op

Ook in 2020 zijn er genoeg make-up trends om inspiratie vandaan te halen. Gelukkig weten wij welke dat zijn

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top